• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Välkommen att fira nationaldagen 6 juni – digital konsert och operasång från Berget

Välkommen att fira nationaldagen 6 juni – digital konsert och operasång från Berget

Välkomna att fira nationaldagen då Söderhamns kommun ordnar digitalt firande med högtidstal och körsång följt av flagghissning och operakonsert över staden.

Det väntar firande i flera former på nationaldagen 6 juni. Dels en digital sändning via Facebook med högtidstal av Peter Mörlin och efterföljande sång av Kulturskolans barnkörer från Equmeniakyrkan.

Efter den digitala sändningen blir det flagghissning till flaggsignal på Östra berget. När flaggan gått i topp blir det precis som ifjol, operakonsert ut över vår vackra stad då operasångerskorna Kristina Elfversson (från Söderhamn) och Hannah Körner (med rötter i Hälsingland) bjuder på allt från operapärlor och duetter till svenska sommarsånger.

Final med fallskärmshopp

Finalen på nationaldagsfirandet ses i Gurkparken där hoppare från Söderhamns fallskärmsklubb landar med svenska flaggor.

- Det känns jättebra att kunna göra något som är anpassat för rådande läge. Passa på att öppna era fönster Söderhamnsbor och få in opera, säger Anton Larsson, kulturkonsulent i Söderhamn kommun.

Söderhamns kommun önskar alla en fin nationaldag!

Tider:

  • Digital sändning kl 11.00 (på Facebook samt YouTube).

Se här: Söderhamns kommun på Facebooklänk till annan webbplats och Söderhamns kommuns YouTube-kanallänk till annan webbplats

  • Nationaldag från Berget från kl 12.00
  • Fallskärmshopp i Gurkparken, cirka kl 12.30.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn