Påminnelse till vårdnadshavare: fortsätt att hålla i och hålla ut

Samtidigt som skolgången fungerar bäst på plats i skolan, är starten av höstterminenen period då infektioner sprids även i tider utan covid-19. Därför är det viktigt att vårdnadshavare håller i och följer rekommendationer även om det kanske krånglar till vardagslivet.

Sommarlovet är över – tyvärr inte covid-19. Det är därför viktigt att vårdnadshavare nu fortsätter att hålla i och följa de rekommendationer som finns. Så kan vi stoppa fortsatt smittspridning.

Nu är skolverksamheten i gång för fullt igen efter sommarlovet. Många längtar säkert också efter en tid ”efter corona”. Tyvärr är vi inte där än, vi påminner därför alla vårdnadshavare om att fortsätta följa de rekommendationer som finns om att stanna hemma vid minsta symtom. Vi har förståelse för att den kan kännas besvärligt men vi måste tillsammans fortsätta att stoppa spridningen av covid-19.

Fortsätt följa rekommendationer

Alla expertmyndigheter är överens om att undervisning på plats är det bästa för våra barn och elever. Samtidigt flaggar Folkhälsomyndigheten för att det under de första veckorna på höstterminen, även i normala fall, är vanligt med en ökad spridning av infektioner. Med anledning av det går denna påminnelse ut.

Tillsammans stoppar vi spridningen - tack för att du bidrar!

Fortsätt att tänka på:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Testa dig för covid-19 även om du är vaccinerad.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder, eller använd handdesinfektion.
  • Håll avstånd till andra, särskilt inomhus. Du bör undvika platser som exempelvis butiker, köpcentrum och kollektivtrafik, om det är trängsel där.
  • Umgås helst utomhus och i mindre grupper. Undvik att vara nära andra, framför allt inomhus i mindre utrymmen under en längre tid.
  • Arbeta hemifrån om du kan. Om du är på arbetsplatsen, håll avstånd till andra vid till exempel möten, i fikarum och omklädningsrum.
  • Res på ett sätt som minimerar risken för smitta. Gå, cykla eller använd andra alternativ till kollektivtrafik, om det är möjligt. Se till att du kan isolera dig eller ta dig hem smittsäkert om du får symtom på covid-19.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 september 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn