• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / School's Out återkommer 2022 - boka in 8 juni för den drogfria skolavslutningsfestivalen

School's Out återkommer 2022 - boka in 8 juni för den drogfria skolavslutningsfestivalen

Bild från tidigare School's Out, där Vlad Reiser får igång publiken i Gurkparken.

Dags att ladda för festival! Efter två års uppehåll är det dags igen - den drogfria skolavslutningen School’s Out är tillbaka 2022 om covid-19-situationen tillåter. Datum är 8 juni och platsen är Gurkparken, Söderhamn. Arrangemanget sker i övrigt också enligt tidigare koncept.

Marcus Wågström, verksamhetsledare för Verkstäderna, får en check från Sparbankstiftelsen i Söderhamn i sin hand och därmed rullar School's Out igång. Den halva miljonen därifrån är en grundbult som nu gör att bygget av ett ny, drogfri endagsfestival kan börja. För övrig finansiering står Söderhamns kommun, samt det lokala näringslivet via sponsorpaket.

Tid: 8 juni 2022.
Plats: Gurkparken, Söderhamn.

– Vi är superstolta och glada över att Sparbankstiftelsen vill fortsätta att stötta oss. Och att de andra som finasierar detta sluter upp. Det är alltid startskottet och nu hoppas vi att folk är sugna på att komma och vara med i parken, säger Marcus Wågström.

Marcus Wågström med grundbulten i bygget av School's Out - en halv miljon kronor från Sparkansstiftelsen Söderhamn.

Ungdomar önskar artister

Om vuxenvärlden sköter uppstarten, så är det ungdomarna som får en viktig roll när det gäller artisterna. Precis som tidigare får ungdomar önska vilka/vem de vill se på scenen den 8 juni, därefter följer omröstning på de förslag som önskats mest. Sedan är det bara att hoppas att det nappar för Marcus Wågström som bokar artister.

– Jag har redan börjar kolla med bolagen vilka artister som är ute då. Det brukar komma in många spännande förslag och jag hoppas att många hjälper oss att önska artister även nu, säger Marcus Wågström.

Önska artister här: School’s Out 2022 Länk till annan webbplats.

Aktiviteter och utmaning

School’s Out 2022 kommer att likna tidigare versioner även i att det vankas aktiviteter i och runt själva scenområdet. Full fart och drogfritt, med andra ord. ”Den stora utmaningen”, där lokala butiker och krögare brukar sluta upp och för en dag ställa undan alkoholen, återkommer också.

Läs mer: Verkstäderna - webbsajt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn