Bli funktionär i valet 2022

Rösta, lämna valsedel

Den 11 september 2022 är det val till riksdag, kommun och region. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med valet 2022 som ordförande, vice ordförande eller som valfunktionär.

Att jobba med valet är en viktig funktion för att säkerställa demokratin. Det är dessutom väldigt intressant och roligt.

Den som arbetar med valet får inte vara politisk aktiv och ska ha fyllt 18 år. Erfarenhet från tidigare val är meriterande men inget krav. Alla deltagare får utbildning innan valet, troligtvis före sommaren.

Som valarbetare jobbar du med samtliga förekommande arbetsuppgifter, t.ex. att dela ut kuvert, pricka av i röstlängd, hålla ordning i lokalen m.m.

Under valdagen måste alltid ordförande eller vice ordförande finnas på plats i vallokalen. Som ordförande har du ett större ansvar för att bland annat ställa i ordning vallokalen innan vallokalen öppnar samt planera arbetsschema för de som ska jobba i vallokalen.

Arvode utgår för din viktiga insats (2019 var arvodet mellan ca 2400-3000 kr).

Frågor och funderingar?

Kontakta valkansliet, i första hand, via e-post: val@soderhamn.se eller via tel. 0270-750 60.

Anmäl dig så snart som möjligt!

Anmäl ditt intresse här

Kryssa gärna i flera alternativ i formuläret.


Jobbar gärna i förtidsröstningslokal (24 aug-10 sept) som:
Jobbar gärna i förtidsröstningslokal (24 aug-10 sept) som:Jobbar gärna i vallokal, valdagen 11 september som:
Jobbar gärna i vallokal, valdagen 11 september som:Har du tidigare jobbat med allmänna val?
Har du tidigare jobbat med allmänna val?Behandling av personuppgifter
Söderhamns kommun hanterar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning/GDPR. Den information vi samlar in används endast för att behandla din anmälan. Laglig grund för behandlingen är allmänt intresse. Mer information om dina rättigheter hittar du här: www.soderhamn.se/personuppgifter Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 7 april 2022