Sverigefinnarnas dag

Sverigefinska flaggan

Sverigefinska flaggan

Den 24 februari firas Sverigefinnarnas dag. Sverigefinnar är en nationell minoritetsgrupp i Sverige och det är många i Sverige som har sverigefinska rötter.

Sverigefinnarnas dag firas sedan 2011 och syftet med firandet är att synliggöra den sverigefinska minoritetens historia, språk och kultur som en del av det svenska kulturarvet.

Sverigefinnar utgör den största nationella minoriteten i Sverige. Antalet personer med finsk bakgrund i Sverige beräknas för närvarande till cirka 700 000 personer.

Den sverigefinska flaggan är en symbolflagga för den sverigefinska minoriteten sedan 2014 och den 24 februari flaggar vi utanför Rådhuset. På biblioteket skyltar vi extra med finska böcker och filmer.

Senast uppdaterad: 23 februari 2022

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn