Temperaturen stiger inför School's Out - Söderhamns drog- och kostnadsfria endagsfestival

Bild från en tidigare upplaga av den välbesökta endagsfestivalen School's Out. Den 8 juni är det dags igen!

School’s Out är tillbaka! Efter några år med pandemi återkommer skolavslutningsfestivalen i Söderhamn 8 juni. Artisterna är nya men grundsyftet lever kvar – att välkomna sommarlovet med ett drog- och kostnadsfritt alternativ.

Temperaturen stiger alltid i Söderhamn några dagar in i juni. Sommaren är i antågande och med den School’s Out - Gävleborgs största endagsfestival som är ett gratis drogfritt och roligt sätt att fira sommarlovets start. 2022 återkommer den efter ett par år som vilande under pandemin.

- Det är småstressigt men kul, den sista veckan är alltid så, säger Daniel Pettersson, ungdomsledare på Verkstäderna, vars personal är stommen i att genomföra festivalen.

Med är också kommunala Resurscentrum (plus en del övrig kommunpersonal) samt ungdomar som ser till att kvällen flyter som den ska. School’s Out är precis som innan en satsning av både Söderhamns kommun, Sparbanksstiftelsen och kyrkor samt sponsorer från det lokala näringslivet.

Uppslutning bakom drogfritt

School’s Out vilar också fortfarande starkt på grundidén från 2007 om att vara ett drogfritt alternativ för ungdomar som firar in sommarlovet. Därför känns det extra bra när vuxenvärlden i form av näringsidkare sluter upp i ”den stora utmaningen”, där de avstår från att sälja alkohol under School's Out. Tolv företagare har antagit utmaningen 2022.

- Det var så det startade, som ett nyktert alternativ. Innan var det inte ovanligt att hela stan var fylld av fulla ungdomar den här kvällen. Vårt koncept har hängt i och så ska det vara också i fortsättningen. Vi vill ha en blandning av folk på stan, både unga och äldre, och vi tror att uppställningen med artister kan bidra till det, säger Daniel Pettersson.

Daniel Pettersson, ungdomsledare på Verkstäderna som är med och genomför School's Out.

Bra bredd på utbudet

Festivalområdets två scener väntar på Miriam Bryant, Tjuvjakt, Klara Hammarström, Molly Sandén, Anis Don Demina, Björn Holmgren, Adaam och Loam.

Se mer: School’s Out webbsida Länk till annan webbplats.
Se mer: School’s Out på Facebook Länk till annan webbplats.

Och så publiken då, som väntas bli stor.

- Om det blir finväder som vi hoppas så blir det nog riktigt många, säger Daniel Pettersson.

Förutom själva spelningarna kommer det finnas massor med andra aktiviteter att göra festivalområdet och i Stadsparken. Välkomna!

Se mer: School’s Out – aktiviteter i massor! Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 7 juni 2022