Nyrustat Stenö välkomnar gäster och en ny sommar

Bild

Laddade för en ny säsong på en nyrustad och uppdaterad camping. Det är Siv Larsson, teamledare för Stenö camping och Carina Sjölin, enhetschef för skärgård och camping inom Söderhamns kommuns sektor Samhällsservice.

De fyra stjärnorna består - till dem läggs en hel del nyheter som väntar besökarna. Välkommen till en uppdaterad version av Stenö havsbad och camping, säsongen 2022 en nyputsad pärla i skärgården.

Söderhamns kommun har de senaste åren satsat på att modernisera den kommunalt drivna fyrstjärniga campingen. Bland annat genom ny el, förbättrad wifi, fler och säkrare elplatser, ny båtbrygga, nya återvinningsstationer och tillgänglighetsanpassning på stranden.

Den 15 juni är det slutbesiktning för de senaste åtgärderna, som ger campingen ett lyft.

- Nu kan vi ta emot fler gäster och samtidigt erbjuda dem utökad service. Investeringarna ger också nya möjligheter för företagande ute på Stenö och för samverkan med föreningslivet. Det känns jättebra både för Stenö och för Söderhamn, säger Carina Sjölin, enhetschef för skärgård och camping inom Söderhamns kommuns sektor Samhällsservice.

Läs mer: Stenö utvecklas

Ny krögare till restaurangen

Ett exempel på företagande på Stenö är restaurangverksamheten, där Stenöbesökarna 2022 får bekanta sig med ett nytt företag som ska driva campingrestaurangen: krögaren Christoffer Karademir som också driver Christos Bistro i centrala Söderhamn. Ambitionen är att öppna till midsommar och att fortsätta med den populära quizen varje tisdag, samt evenemang varje torsdag med antingen trubadur eller artist.

Läs mer: På gång i Stenö Länk till annan webbplats.

- Det känns jättespännande och positivt med den här lösningen, de kommer säkert in med lite nytänkande och nya idéer, säger Carina Sjölin.

Ett annat exempel för företagande på Stenö är kajakuthyrning och kajakkurser i regi Näsviken kajak & fritid.

En lång rad förbättringar har gjorts och kommer att göras för att uppdatera Stenö havsbad & camping. Så här ser området ut sommaren 2022.

Nytt på personalsidan

Dessutom är personalstyrkan delvis ny och laddad för en spännande sommarsäsong. Siv Larsson har mönstrat på som teamledare, med ansvar för att arbetsleda medarbetare och den dagliga driften av campingen.

- Det är väldigt kul! Många bollar i luften och massor av utmaningar. Vi är ett fantastiskt bra gäng som har väldigt roligt och det är full fart här nu, säger Siv Larsson.

Att skolorna ringt ut innebär det motsatta för Stenö – människor letar sig dit, både långväga gäster och Söderhamnsbor. Precis som det ska vara. Stenö har något för alla och ska ge en härlig känsla till sina gäster, hoppas Siv Larsson.

- Man ska känna friheten till naturen och närheten till havet. Vi hyr ut till exempel ut kajaker och vi har promenadstråk, så här är det lätt att känna att man är i skärgården, säger Siv Larsson.

Läs mer: 100 sommartips i Söderhamn - 30 skärgårdstips Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 20 juni 2022