School's Out 2023: Boka in 9 juni och ge dina förslag på artister

Den 9 juni 2023 arrangeras den nyktra och kostnadsfria endagsfestivalen School's Out 2023. Bilden från en tidigare upplaga.

Nyktert, gratis och återkommande sedan 2007. School’s Out är en skolavslutningstradition som drar igång sommaren och som förstås återkommer 2023 – boka in 9 juni!

School’s Out i juni lika är lika självklart på försommaren som liljekonvaljer och glass. Så har det varit sedan 2007, bortsett från några år med pandemi. 2023 återkommer den nyktra och kostnadsfria endagsfestivalen den 9 juni.

Planen är att precis som tidigare ha två scener, samt aktivitetesområde. Platsen för festivalen är däremot ännu inte spikad, då Gurkparken är under upprustning. Köpmantorget (Busstorget) är ett förslag, det finns ytterligare några alternativ och alla går igenom en risk- och konsekvensanalys innan beslutet tas.

Jubel kopplas in

Även organisationen runt School’s Out är ny, då Söderhamns kommun organiserat om sen sist. Enheten för kultur och bibliotek, med erfarenheter från arrangemang som Världsarvsjazzen, nyårsfirande och nationaldagsfirande, är nytt vid rodret. Nytt är också att School’s Out får extern projektledning i form av upphandlade företaget Jubel.

- Processen är igång och vi jobbar för att presentera samma typ av School’s Out som vi vant oss vid. Det blir förstås naturligt lite annorlunda i och med att vi byter plats, vilken det än blir. Förhoppningen är att vi kan skapa ytterligare en härlig skolavslutning som firar av ett skolår i en trygg miljö med fart och glädje, säger Göran Hånell, Söderhamns kommuns ansvarige för produktionen.

Ge förslag på artister!

Precis som tidigare är School’s Out möjligt genom finansiering från Söderhamns kommun, Sparbanksstiftelsen samt övriga lokala sponsorer. Precis som förut har ungdomarna också möjlighet att föreslå artister som önskas till scenerna i Söderhamn. Vi vill ha era förslag fram till 22 januari, därefter sammanställs förslagen och sedan blir det omröstning där också vill att ni deltar. Välkommen med förslag och din röst inför festen i sommar.

Nu laddar vi för 9 juni!

Läs mer och ge dina förslag: School’s Out 2023 - webbplats Länk till annan webbplats.

Se mer: Filmer från tidigare School's Out Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 19 januari 2023