Förberedelser inför friidrotts-SM – nu är SM-webben på plats

Leif-Göran Mosell, ordförande i arrangerande föringen Söderhamns IF.

Organisationen runt sommarens friidrotts-SM i Söderhamn har lämnat startblocken och fått upp farten. Många bitar ska falla på plats innan idrottsfesten - nyligen lanserades webbplatsen för SM, nu behövs fler funktionärer och fler möjligheter för boende.

Ladda för 28-30 juli! Det gör Leif-Göran Mosell, ordförande i Söderhamns IF, som tillsammans med Söderhamns kommun och Svensk Friidrott står bakom sommarens SM.

Ett viktigt steg för information och att höja pulsen är att ha en SM-webb, som nu är sjösatt. Nyttigt innehåll finns redan, mer är på väg in.

- Det är ett viktigt steg att man öppnar webben, det visar att vi är på gång med något. Allmänheten bjuds in på ett annat sätt och så får vi också möjlighet att visa på de delar där vi behöver hjälp och stöd, säger Leif-Göran Mosell.

Läs mer: Friidrotts-SM 2023 – guldläge i Söderhamn Länk till annan webbplats.

SM-webben hittas nu, välkommen in och läs om sommaren idrottsfest!

Bli en del av SM-festen!

En av de delar där det behövs hjälp är med boende. Vill du hyra ut, anmäl dig!

Läs mer: Hyr ut boende under friidrotts-SM

En annan del där hjälp är välkommen är i funktionärsstaben, där runt 300 personer kommer att vara engagerade under tävlingarna. De funktionärer som söks nu är till ruljangsen runt mästerskapet – biljetter, läktarvärdar, kiosk.

- Vi behöver bli fler. Man kan kanske ställa upp en dag eller flera, allt är välkommet för den som vill vara en del av festen, säger Leif-Göran Mosell.

Anmäl dig här: Bli SM-funktionär under friidrotts-SM Länk till annan webbplats.

Näringslivet en viktig del

Många söderhamnare är på tårna och frågar om SM, berättar Leif-Göran Mosell. Nu väntar ett arbete med att ytterligare också engagera det lokala näringslivet, som alltid är en viktig spelare i stora arrangemang. Som senast då SM arrangerades i Söderhamn 2015 och reaktionerna på hemmaplan och bland besökarna var mycket positiva.

- Absolut, vi behöver krafter från företag också för att vi ska klara av det och ska informera om hur vi kan samverka. Det är en del att dra i inför en sån här stor tävling men ett spännande uppdrag, säger Leif-Göran Mosell.

Blir SM-partner - kontakta:

Leif-Göran Mosell
Telefon: 070-541 36 90
E-post: stalbo28@gmail.com

Läs mer: Dagsprogram, Friidrotts-SM 2023 Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 14 april 2023