Grillning

Att grilla hör våren och sommaren till. Men det finns några saker att tänka på för att undvika matförgiftning och att inte utsätta grannar för obehag av rök och grillukt.

Tyvärr händer det att hemgrillad mat orsakar matförgiftning. Livsmedelsverket tipsar om vad du ska tänka på för att slippa bli sjuk av hemgrillad mat. Följer du dessa enkla råd är risken för att du ska bli sjuk av maten mycket liten. Livsmedelsverket - grilla säkert och njut av mate Länk till annan webbplats.

Undvik också att utsätta dina grannar för obehag när du grillar.

  • Om ni vill grilla på balkongen, hör med bostadsrättsföreningen eller hyresvärden vilka regler som gäller inom ert bostadsområde.

  • Störs ni av grillukt, kontakta i första hand den som grillar och/eller fastighetsägaren och framför era synpunkter.

  • Ska ni köpa ny grill, välj en som inte ryker t.ex. en elgrill.

  • Undvik att använda tändvätska till kolgrill, använd i första hand eltändare eller tändrör. Det finns även tändklossar och tändpapper.

  • Undvik att använda engångsgrillar.

  • Ute i naturen, använd redan iordningställda grillplatser.
Senast uppdaterad: 21 januari 2019
Bo, bygga, miljö och trafik

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn