Slopad avgift för företag som vill flytta julhandeln utomhus

Söderhamns kommun vill underlätta för en säker julhandel med bra snurr i den speciella situation som råder.

Söderhamns kommun vill underlätta för det lokala näringslivet att göra säkra affärer under julhandeln och mellandagsrean. Ingen kostnad kommer därför att debiteras till den som vill flytta sin försäljning utomhus.

Nämnden för kultur- och samhällsservice tog 25 november ett beslut att inte debitera någon kostnad för den näringsidkare som vill bedriva handel utomhus i anslutning till sina lokaler från och med 1 december och framåt över julhelgerna fram till 28 februari.

Beslutet både främjar handeln och håller hjulen rullande, samtidigt som det bidrar till mindre trängsel och smittspridning i butiker och restauranger.

Företagare som tar möjligheten att flytta ut sin handel måste fortfarande söka tillstånd hos polisen, men kommunen debiterar alltså ingen avgift.

Senast uppdaterad: 27 november 2020