Vaccination pågår - viktigt att ändå ta ansvar och att undvika besök i boenden

Uppmaningen om att undvika besök i våra vård- och omsorgsboenden gäller fortsatt även om vaccineringen kommit igång.

Vaccinationen mot covid-19 har kommit igång – glädjande! Det föder förstås hopp om lättnader i restriktioner och om anhörigbesök i boenden. Men vi är inte där än - det är fortsatt viktigt att vi tar vårt ansvar och att vi undviker besök.

I det första steget av vaccination har brukare och personal i Söderhamns kommuns vård- och omsorgboenden fått, eller är på gång att få, vaccin. Därefter fortsätter vaccinationen enligt den prioriteringsordning som gjorts av Folkhälsomyndigheten.

Läs mer: Frågor och svar om vaccination mot covid-10 - 1177 - Gävleborg Länk till annan webbplats.

Vaccin inte hela lösningen

Det är glädjande att vaccinationen nu kommit igång och det ger hopp om en vardag liknande den vi känner igen. Men än är vi inte där. Det är fortfarande viktigt att vi följer gällande restriktioner och att vi tar personligt ansvar för att bromsa smittspridning.

Undvik besök

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer ber vi därför, precis som tidigare, anhöriga att undvika besök i våra boenden och vi hanterar förfrågningar om besök enligt tidigare riktlinjer och riskbedömningar.

Tack för det tålamod ni visar!

Senast uppdaterad: 8 december 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn