Åtgärder för att begränsa smittspridning

För att begränsa smittspridningen av covid-19 genomförs flera begränsande åtgärder inom våra kommunala verksamheter. Åtgärderna gäller till och med 24 januari men kan komma att förlängas.

Stäng meddelande

Matsedel för vård- och omsorgsboenden


Vecka 2

Måndag 11 Jan
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 12 Jan
Lunch: Kålsoppa med fläskkorv, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddklick.
Middag: Stuvade makaroner, Kycklingköttbullar, Rårivna morötter.

Onsdag 13 Jan
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 14 Jan
Lunch: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 15 Jan
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Bakade potatishalvor, Skagenröra, Blandad sallad.

Lördag 16 Jan
Lunch: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 17 Jan
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Vecka 3

Måndag 18 Jan
Lunch: Pannbiffar, Kokt potatis, Champinjonsås, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Leverpastej, Tomat, Färsk frukt.

Tisdag 19 Jan
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 20 Jan
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Köttfärssås, Pasta, Råkostsallad.

Torsdag 21 Jan
Lunch: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Middag: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.

Fredag 22 Jan
Lunch: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 23 Jan
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 24 Jan
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst Tomat.

Vecka 4

Måndag 25 Jan
Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Fruktsoppa.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka, Färsk frukt.

Tisdag 26 Jan
Lunch: Köttkorv, Kokt potatis, Senapssås, Rotfruktstrimlor.
Dessert: Drottningkräm, Gräddmjölk.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 27 Jan
Lunch: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 28 Jan
Lunch: Bondstuv, Rödbetor.
Dessert: Hemlagad ris i frutti med sylt.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Fredag 29 Jan
Lunch: Köttfärslåda med pikant täcke, Kokt potatis, Gräddsås, Slottsgrönsaker.
Dessert: Glasstrut.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Lördag 30 Jan
Lunch: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Stekt prinskorv.
Dessert: Plommonkompott: Gräddmjö.
Middag: Fiskburgare, Potatismos, Chilimajonnäs, Blandad sallad.

Söndag 31 Jan
Lunch: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Köksmästarblandning.
Dessert: Kladdkaka med grädde.
Middag: Minestronesoppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Vecka 5

Måndag 1 Feb
Lunch: Fisk Bordelaise, Kokt potatis, Klostergrönsaker.
Dessert: Nyponsoppa, Småskorpor.
Middag: Nötfärsbiff, Kökets val av tillbehör, Hamburgerdressing, Blandad sallad.

Tisdag 2 Feb
Lunch: Stekt rimmat fläsk, Paltbröd, Vitsås, Lingonsylt, Råkost.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Plättar, Lingongrädde, Medvurst.

Onsdag 3 Feb
Lunch: Gulaschsoppa med köttfärs, Bröd, Ost.
Dessert: Äppelpaj, Vaniljsås.
Middag: Kycklingsås med ost och basilika, Pasta, Blandad sallad.

Torsdag 4 Feb
Lunch: Fisk i ugnen med majonnäs och senapstäcke, Potatis, Rårivna morötter.
Dessert: Mangosmoothie.
Middag: Mexikansk kryddad köttfärsröra, Ris, Creme fraiche, Riven ost, Sallad.

Fredag 5 Feb
Lunch: Bräckt Falukorv, Kokt potatis, Broccoligratäng.
Dessert: Änglamat.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Ost, Färsk frukt.

Lördag 6 Feb
Lunch: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Grillad kallskuren kyckling, Mimosasallad, Kokt potatis.

Söndag 7 Feb
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Slottsgrönsaker, Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Leverpastej, Färsk gurka.

Vecka 6

Måndag 8 Feb
Lunch: Kycklingpannbiff, Kokt potatis, Gräddsås, Vitkålslingon, Inlagd gurka.
Dessert: Päron med gräddtopp.
Middag: Bondomelett, Smörsås, Ärter.

Tisdag 9 Feb
Lunch: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning, Lingonsylt.
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Middag: Rotfruktsmedaljong, Baconsås, Blandad sallad.

Onsdag 10 Feb
Lunch: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter.
Dessert: Blåbärssoppa.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 11 Feb
Lunch: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttbullar, Stuvade makaroner, Råkost.

Fredag 12 Feb
Lunch: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.
Dessert: Körsbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Stekt prinskorv, Äggröra, Köksmästarblandning.

Lördag 13 Feb
Lunch: Fläskköttsgryta med morot, apelsin och ingefära, Potatismos, Inlagd gurka.
Dessert: Mjuk kaka.
Middag: Kökets val av varm soppa, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Söndag 14 Feb
Lunch: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.
Dessert: Marängcup.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Makrillpålägg.

Vecka 7

Måndag 15 Feb
Lunch: Skinksås, Kokt potatis, Bukettgrönsaker.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Färsk frukt.

Tisdag 16 Feb Fettisdag
Lunch: Bruna bönor, Stekt fläsk, Sallad.
Dessert: Semla.
Middag: Vinga fisksoppa, Bröd, Ost.

Onsdag 17 Feb
Lunch: Kokt fläskkorv, Potatismos, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Vaniljglass, Chokladkolasås.
Middag: Kycklinggratäng med persika, Ris Ärter/Majs/Paprika.

Torsdag 18 Feb
Lunch: Kålpudding, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter, Lingonsylt.
Dessert: Hallonmousse med småkakor.
Middag: Spenatsoppa, Hackat ägg, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Fredag 19 Feb
Lunch: Klassisk fiskgratäng, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Blandad fruktkräm, Gräddmjölk.
Middag: Krämig skinkomelett, Kall chili fraichesås, Blandad sallad.

Lördag 20 Feb
Lunch: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Sprödbakad fisk, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat.

Söndag 21 Feb
Lunch: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås, Köksmästarblandning.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Rotfruktsplättar, Keso, Lingonsylt, Leverpastej.

Vecka 8

Måndag 22 Feb
Lunch: Korv á la Forsell, Kokt potatis, Råkostsallad.
Dessert: Aprikoskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Tisdag 23 Feb
Lunch: Stekt salt sill, Kokt potatis, Löksås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Middag: Köttbullar, Potatismos, Brunsås, Vitkålslingon.

Onsdag 24 Feb
Lunch: Isterband, Stuvad potatis, Slottsgrönsaker, Rödbetor.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Pasta, Ädelostsås med skinka, Broccoli och morötter.

Torsdag 25 Feb
Lunch: Ärtsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 26 Feb
Lunch: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka.
Dessert: Piggelin, päronmousse.
Middag: Crepés, Rosenbröd, Sallad, Dressing.

Lördag 27 Feb
Lunch: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Ärter,majs,paprika bl.
Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 28 Feb
Lunch: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Muffinskaka, Vaniljsås.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 9

Måndag 1 Mar
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 2 Mar
Lunch: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 3 Mar
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 4 Mar
Lunch: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 5 Mar
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Bakade potatishalvor, Skagenröra, Blandad sallad.

Lördag 6 Mar
Lunch: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 7 Mar
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Vecka 10

Måndag 8 Mar
Lunch: Pannbiffar, Kokt potatis, Champinjonsås, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Leverpastej, Tomat, Färsk frukt.

Tisdag 9 Mar
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 10 Mar
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Köttfärssås, Pasta, Råkostsallad.

Torsdag 11 Mar
Lunch: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Knäckig jordgubbspaj, Vaniljsås.
Middag: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.

Fredag 12 Mar
Lunch: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 13 Mar
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 14 Mar
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 januari 2021
Omsorg och stöd

Kontakt matdistribution, kostenheten

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Matdistribution

Enhetschef: 0270-758 21

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn