Råd- och stödsamtal till föräldrar
Vi erbjuder råd och stöd till familjer, föräldrar och barn (0-20 år). Det kostar inget och vi har tystnadsplikt.
Du som förälder kan på egen hand söka stöd direkt hos Familjeteamet Söderhamn. Efter en inledande och rådgörande telefonkontakt kan du erbjudas upp till fem samtal med föräldrastödjande innehåll, så kallat korttidskontakt (serviceinsats).
Samtalen kan handla om sådant som kan vara svårt som förälder. Tillsammans med erfarna familjebehandlare kan vi resonera om föräldrarollen, metoder i uppfostran, konflikthantering i familjen, gränssättning, barn och ungdomars utveckling eller stöd för att återfå en bra relation till sitt barn.
Hos oss kan du få stöd utan att det journalförs eller registreras.
Kontakt
Använd vår e-tjänst för att kontakta oss: Kontakta Familjeteamet Länk till annan webbplats.
Familjeteamet
På Familjeteamet finns behandlingspedagoger, alkohol- och drogterapeuter, socialpedagoger och andra yrkeskategorier med beteendevetenskaplig förankring.
Vi arbetar lösningsorienterat för att tillsammans med familjen hitta konstruktiva strategier och förhållningssätt. Vi är utbildade inom Funktionell Familjeterapi och Signs of Safety och i vårt behandlingsarbete använder vi bland annat metoder som KIBB, Tryggare barn, Trygghetscirkeln, Trappan och A-CRA.
För dig som behöver mer stöd
Samtalen kan leda fram till att ni får nya verktyg och kan jobba vidare med situationen på egen hand. Ibland kan samtalen leda fram till att det behövs någon form av familjebehandling för att komma vidare.
Läs mer om familjebehandling
Vi har olika former av gruppverksamheter för barn och föräldrar som utförs av Bilda, socialtjänst och andra samarbetspartners såsom Verkstäderna och Fältarna.
Barn och unga med psykisk ohälsa
Om ditt barn mår psykiskt dåligt eller har andra besvär kopplat till det psykiska måendet ska du i första hand kontakta Hälso- och sjukvården.
- Du som förälder kan vända dig till:
Region Gävleborgs En väg in för psykisk ohälsa 0-17 årLänk till annan webbplats.
- På skolan kan ni vända er till skolkurator och skolsköterska som kan ge ett gott stöd och vägleda dig framåt.
Relaterade länkar
Tack för din medverkan!Du har hjälpt oss att förbättra webbplatsen.
Någonting gick fel. Prova igen senare.