Motions- och skidspår Hällmyra

Bild

Ort/kommundel: Centrala Söderhamn
Besöksadress: Hällmyra
Storlek: Spårlängd: 1,7-9,6 km.
Typ: Motionsspår
Driftsform: Kommunal
Övrigt:

På Hällåsen-Hällmyra finns 10 km preparerade spår med elljus under vintersäsongen. Det finns flera olika banor att välja på med varierande svårighetsgrad, allt ifrån den tuffa Anders Södergren-slingan till den familjevänliga 2,5 kilometersbanan från Hällmyra skidstadion runt konstverket Alirs Öga.

I dag är Hällåsen/Hällmyra söderhamnarnas givna rekreationsområde såväl sommar som vinter. Många tycker det är extra kul att motionera i OS-mästaren Anders Södergrens spår.

Banorna gjorda med hjälp av experter

Utformningen av banorna är gjorda med hjälp av experter. Hjärtläkaren Eskil Hammarström och den internationellt etablerade skidvallaren och ledaren Ulf Olsson har skapat banprofilerna med hänsyn till rehabilitering, motions- och elitträning.

Sommartid passar banorna för gång och löpning

Den variationsrika terrängen gör det till en upplevelse för de flesta att motionera på Hällmyra- och Hällåsenområdet. Sommartid passar allt fler på att cykla mountainbike i bansystemet.
Nära Hällmyra ligger Lugnesjöns naturreservat. Länk till annan webbplats.

Omklädningsrum

Omklädningsrum med dusch och bastu finns öppet varje dag för damer och herrar på Hällmyra. För den som vill starta på Hällåsen är det lämpligt att byta om i Aquarena där gym, dusch, simbassäng, bastu och relax finns att tillgå.

Senast uppdaterad: 19 mars 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn