Öppna förskolan

Öppna förskolan i Söderhamn är en mötesplats för barn och vuxna med pedagogiska aktiviteter som genomsyras av lust, glädje och utforskande. Lek och skapande ges stort utrymme.

Alla familjer med barn i åldrarna 0–5 år är välkomna. Barnen deltar i verksamheten med förälder eller annan anhörig. Som besökare bestämmer du själv när och hur ofta du vill besöka oss. Öppna förskolan bedrivs i samarbete mellan kommun och region i en så kallad familjecentral. Att komma till familjecentralen kostar ingenting och de som arbetar där har tystnadsplikt.

Verksamheten vill främja hälsa och utveckling och skapa förutsättningar för lust och glädje i kontakten mellan föräldrar och barn. Verksamheten utformas till stor del utifrån besökarnas behov.

På familjecentralen finns förutom den öppna förskola förebyggande individ- och familjeomsorg, barnhälsovård (BVC) och barnmorskemottagning (BMM). Vi har ibland även besök av tandhygienist med flera.

Familjecentralen finns på sjukhusområdet ingång 19.

Öppna förskolan har nu även verksamhet inomhus

Från och med vecka 36 kommer Öppna förskolan även att ha verksamhet inomhus. Vill man besöka Öppna förskolan inomhus krävs anmälan. Information om vilka dagar, tider och platser läggs löpande ut på Familjecentralen i Söderhamns facebooksida och på öppna förskolans Instagram.

Familjecentralen Facebooklänk till annan webbplats
Öppna förskolan Instagramlänk till annan webbplats

Öppna förskolans öppetider kan du se på Familjecentralens facebook eller öppna förskolans Instagram.

Familjecentralen Facebooklänk till annan webbplats
Öppna förskolan Instagramlänk till annan webbplats

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 september 2021
Utbildning och barnomsorg

Kontakt Öppna förskolan

Telefonnummer 070-385 99 40

Familjecentralen finns på sjukhusområdet ingång 19. 

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn