Ekologiskt och lokalproducerat

Av livsmedlen vi använder inom förskola/skola och vård- och omsorgsboenden är 32 respektive 13 procent ekologiska, alltså råvaror som har odlats och producerats utan konstgödsel och syntetiskt framtagna bekämpningsmedel.

Vi stödjer också vår närmiljö och försöker i så stor utsträckning som möjligt använda oss av det lokala utbudet. År 2020 var andelen 14 procent av de totala inköpen. Några av de aktörer vi arbetar med är:

  • Arla - mjölk från mjölkgårdar i Hälsingland och Medelpad.
  • Hälsinge lokalproducenter - köttfärs från djur uppfödda på gårdar i Mo och Norrala.
  • Tillmans kött- och chark i Bollnäs - produkter från djur uppfödda i Västernorrland.
  • Siljans chark i Mora - produkter från djur uppfödda i mellersta Sverige.
  • Kinsta ägg i Söderala
  • Bull-Olles - färskt bröd bakat i Bollnäs.

För att minska klimatpåverkan jobbar vi också för miljöklassade mattransporter och ett minskat matsvinn. Det svinn som ändå blir samlas in och används i produktionen av biogas.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 september 2021
Utbildning och barnomsorg

Kontakt matdistribution, kostenheten

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Matdistribution

Enhetschef: 0270-758 21

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn