Platsvarumärke lanseras snart - nya möjligheter att marknadsföra Söderhamn

Logotypen för Söderhamns nya platsvarumärke. Platsvarumärket är ett helt koncept som möjliggör marknadsföring av den kommun där vi valt att leva och verka. Platsvarumärket lanseras innan jul och med det följer också märkning av 400-årsjubliéet.

Söderhamns kommun får ett nytt platsvarumärke. Ett starkt och tydligt grafiskt uttryck öppnar för många aktörer lyfta Söderhamn kommun som en bra plats att bo i och besöka.

Organisationen Söderhamns kommun får ny grafisk profil, med ett stiliserat stadsvapen i logotypen, lansering sker under 2020. Nu får också platsen Söderhamn ett platsvarumärke med grafisk profil. Ett platsvarumärke som kan förklaras som summan av de associationer som finns kring platsen, hos både invånare och omvärlden. Den lanseras innan jul lagom till det att vi inleder 400-årsfirandet. Märkningen av 400-årsjubliéet och platsens varumärke går hand i hand.

Fyller en lucka

Tidigare har det saknats en symbol eller grafisk profil kopplad till platsen Söderhamn. Men med den nya lanseringen kommer kommunen, näringslivet och föreningslivet tydligare kunna berätta om och marknadsföra hur det är att leva och bo här, driva företag och besöka Söderhamn.

- Det blir ett sätt att samla organisationer under ett gemensamt varumärke för att stärka bilden av Söderhamn, säger John-Erik Jansson, kommunstyrelsens ordförande (C).

Det nya platsvarumärket görs klart i slutet av november och lanseras därefter, först med en ny platswebb som ska marknadsföra Söderhamn ur flera perspektiv. Platsmarknadsföringen är tänkt att stärka både Söderhamnsbor i rollen som ambassadörer för platsen, samtidigt som den bidrar till att locka nya invånare, arbetstillfällen och gäster - i förlängningen ger det skatteintäkter till skola, vård, omsorg och kultur.

Slå ett slag för Söderhamn

Ju fler som använder platsvarumärket, desto mer stärker vi platsen.

- Det här öppnar för att samverka utan att kommunen är inblandad, till exempel att marknadsföra sin verksamhet och samtidigt slå ett slag för Söderhamn som plats, säger John-Erik Jansson.

Efter lansering kommer mer information till näringslivet och föreningslivet om möjligheterna som kommer med nya platsvarumärket.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 november 2019

Kontakta oss på Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Jan Brandberg
TF Näringslivschef
Tel: 0270-756 67
E-post: jan.brandberg@soderhamn.se

Bitti Alvin Lehmann
Projektledare SARURE
Tel: 0270-759 74
E-post: bitti.alvinlehmann@soderhamn.se

Ingrid Nyström
Näringslivsutvecklare
Tel: 0270-752 14
E-post:
ingrid.nystrom@soderhamn.se

Faxepark logo

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn