Söderhamn 400 år – det firas hela 2020

Den 7 september 1620 fick Söderhamns sina stadsprivilegier av kung Gustav ll Adolf. Runt i hela kommunen kommer vi att fira de 400 år som gått genom att strössla med festligheter över hela 2020 - från nyårsafton till nyårsafton!

Festligheter och evenemang – det är vi bra på i Söderhamn! Det har inte minst visat sig de senaste åren med välbesökta arrangemang som O-ringen, friidrotts-SM och SM-veckan. Ett årligen återkommande exempel är också drogfria konsertevenemanget School’s Out, som i skolavslutningstider blivit en succé som lockar massor av lokala ungdomar och musikälskare långväga ifrån.

Vi växlar upp

2020 växlar stan upp. Nya evenemang väntas blossa upp medan andra, återkommande evenemang ges extra guldkant. Av alla – för alla. Det är tanken då kommunen, föreningsliv och näringsliv mobiliserar för att få till bästa möjliga och minnesvärda firande under jubileumsåret.

Det ska bli ett väldigt spännande år!

Ett par exempel är nämnda School’s Out som nu kommer i en tvådagarsversion. Tidigt under året avgörs också Pingis-SM och Para-SM i Söderhamn. Det kommer att paketeras extra snyggt och med stänk av 400-årsfirande.

- Är det något vi är bra på i Söderhamn så är det att arrangera saker. Vi vet också att det finns massor av idéer och kreativitet i våra fantastiska förenings- och näringsliv, så det ska bli ett väldigt spännande år, säger Anders Uddén, kommunens projektledare för 400-årsfirandet.

Läs mer om 400-årsfirandet: Söderhamn 400 år 2020!

Läs mer om School’s Out: School’s Out webbplatslänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn