Ellen, undersköterska Norling, undersköterska

Foto på Ellen Norling

Möt Ellen som jobbar som undersköterska på Forsgården, ett av våra vård- och omsorgsboenden.

Hur länge har du arbetat här?

- Ett år som undersköterska här, tidigare jobbade jag inom hemtjänsten. Det var också bra men jag kände att jag ville vidare och bytte hit. Jag var lite rädd att jag skulle känna mig instängd men jag trivs ännu bättre nu.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Man kommer väldigt nära personerna som bor här och lär sig hur man kan hjälpa. Och man får jättemycket tid till aktiviteter tillsammans med de boende.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

- Vi startar med rapport från natten sedan pratar vi ihop oss om morgonsysslorna. Sedan frukost, alla kliver upp lite olika tider. Efter det blir det aktiviteter, som att plocka blommor eller så. Sedan lunchrast och pyssel vid lunch med mat och efterrätt, toabesök och vila. Efter lunch brukar vi arbeta med BPST-åtgärder, ge medicin och så avslutar vi med rapport till kvällspersonalen.

Vad tycker du är svårast/mest utmanande?

- Utmaningen är också det som gör jobbet roligt och intressant. Alla boende här har det gemensamt att de är personer med demens, annars är de helt olika människor med olika behov. Det är utmanande men samtidigt riktigt roligt när man lyckas i sitt arbete.

Finns det något du tycker är extra bra med att arbeta i just Söderhamns kommun?

- Det som är bra att det finns riktigt stora möjligheter till variation och omväxling för den som vill. I ett boende kan man vara på olika avdelningar, annars finns också möjligheter inom till exempel LSS, hemtjänst och personlig assistens. Friskvårdsbidraget vi har (2 000 kronor) är också jättebra och dumt att inte nyttja.

Har du utvecklats i din roll sen du började din tjänst?

- Ja, verkligen. Framför allt i att ta ansvar och säga vad jag tycker och tänker. Specifikt i rollen som undersköterska har jag utvecklats i bemötande, inte minst med anhöriga. Vi undersköterskor har bra kontakt med sjuksköterskor också, det är skönt att ha dem i huset för man blir mer involverad.

Senast uppdaterad: 27 juni 2024
Jobba hos oss