Jaqueline, undersköterska

Foto på jaqueline de los Santos

Jaqueline arbetar som undersköterska i en gruppbostad, ett boende enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor personer i egen lägenhet i direkt anslutning till gemensamma utrymmen. Medarbetare finns på plats dygnet runt.

Hur länge har du arbetat som undersköterska?

- Åtta år som fast anställd undersköterska.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

- De allra flesta som bor här ska till jobbet, så det är morgonarbete med till exempel frukost och andra sysslor så att de kommer i väg till daglig verksamhet. Sedan till exempel städ och tvätt innan de boende kommer hem på eftermiddagen. Då brukar det bli lite jobb i köket med att planera middag.

·Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa är att utvecklas, med arbetskollegorna och med grabbarna som bor här. Man lär sig av varandra och det är väldigt givande. Ingen dag är den andra lik. Det här är ju som ett hem, vi har rutiner men kan också bryta dem och hitta på saker allt utifrån brukarens behov. Det är inget fyrkantigt jobb och jag trivs med både jobb och kollegor.

·Vad tycker du är svårast/mest utmanande?

- Det är väl om man inte har tillräckligt med resurser och ändå ska göra det som ska göras.

Finns det något du tycker är extra bra med att arbeta i just Söderhamns kommun?

- Det är positiv att vi får utvecklas utifrån situationen, att kunna prata med närmaste chef och hitta lösningar. Jag är till exempel ombud inom olika områden och får gå på träffar och utvecklas i de rollerna. Det gynnar ju hela verksamheten om man får uppdatera sig med kurser och utbildningar.

Har du utvecklats i din roll sen du började din tjänst?

- Verkligen. Jag tycker att jag tar för mig mer och jag har utvecklats i att tänka inom till exempel PFA och i att jobba runt brukaren. Att som ombud föra medlemmars och medarbetares talan är också utvecklande. Man utvecklas också hela tiden genom att prata med medarbetare och göra sitt bästa för att alla ska trivas, både kollegor och brukare.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka jobb på din arbetsplats?

- Det här är bästa arbetsplatsen, välkomna att söka! Ett trevligt ställe, fina kollegor och brukare. En plats att utvecklas.

Senast uppdaterad: 27 juni 2024
Jobba hos oss