Skolforum har startat – föreläsaren James Nottingham först ut

James Nottingham håller föreläsning på Skolforum 2018.

Över 300 pedagoger samlades under Söderhamns kommuns kompetenssatsning Skolforum.

Det har ringt in för Söderhamns kommuns Skolforum. Lärarsatsningen fick en rivstart med att mikorofonen lämnades till James Nottingham, brittisk lärare, föreläsare och författare, som gillar idén med att lärarna kommer samman. ”Det finns inget som är i närheten så effektivt när det gäller att höja kvalitén”, säger britten.

För sjätte året samlar Söderhamns kommun över 300 lärare i ett lokalt Skolforum. Två dagar viks för att komma samman på CFL där det finns ett smörgåsbord av föreläsningar och goda exempel och så ägnas en dag åt arbete ute på respektive skolor.

två glada lärare från Norrtullskolan.

Victoria Karlsson och Per Jansson, Norrtullslärare som laddar för Skolforum.

Att träffas, diskutera och dela erfarenheter är ett ypperligt sätt att komma framåt och höja kvalitén på arbetet, säger britten James Nottingham innan han sparkar igång de tre dagarna med att prata om feedback och tron på den egna förmågan att slutföra uppgifter och nå mål.

- Det finns bevis på att det här med att få ihop lärare generellt är en bra sak som leder till bättre inlärning för eleverna i förlängningen. Inget är i närheten av det när det gäller effektivitet i att lyfta kvalitén. Det finns stor möjligheter i att samlas om de som kommer delar med sig, lyssnar och byter idéer. Det kan påverka inriktningen på vad som förväntas och vad man kan göra, säger James Nottingham.

En av de lärare som ser fram emot Skolforums sjätte upplaga är Victoria Karlsson, lärare på Norrtullskolan.

- James Nottinghamn är ju skitbra och kul att lyssna på. Och det är fantastiskt att träffa alla kollegor och byta tankar med dem man aldrig annars pratar med.

James Nottingham står och föreläser inför en grupp.

Brittiske läraren och föreläsaren James Nottingham inledde Skolform 2018. Han tror på formen att lärare träffas för att utbyta erfarenheter.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 18 mars 2019