Mingel och massor av tips under kvällsträff med färska företagare

Man pratar inför publik

Jonas Lööw driver företaget Bokadero och berättade om sin resa från idé till nu.

Det var uppdukat – både med godsaker och tips om möjligheter – då Söderhamns kommun bjöd in nyföretagare till gamla stationshuset för en kväll i nätverkens tecken.

Företagare ställs inför utmaningar och funderingar, kanske speciellt de som nyligen sjösatt sin idé. Då kan det vara nyttigt att veta att det faktiskt finns en hel del stöd och råd att få, i en del fall kostnadsfritt.

Under nyföretagarminglet i gamla stationshuset 25 april fick ett 20-tal färska företagare veta mer. På plats att dela med sig av råd och information var dels kommunens partners, dels några av de företagarnätverk som finns i Söderhamn:

  • NFC - NyföretagarCentrum Hälsingland – Kerstin Eriksson
  • Movexum – Johan Mellström
  • SKFF (Söderhamns kvinnliga företagarförening)
  • Företagarna Söderhamn
  • Bokadero – Jonas Lööw

- Vi har plockat i hop personer som det kan vara intressant att starta upp med. Se det som ett smörgåsbord som finns till för er, säger Jan Brandberg, näringslivsutvecklare i Söderhamns kommun.

Man pratar inför publik

Johan Mellström, Movexum, berättade om det stöd han erbjuder och tipsade samtidigt: kontakta någon, så lotsas du vidare.

Bredd av branscher

Det samlade företagargänget presenterade också kort sina företag - en bred palett av branscher och ännu fler idéer. Frågor kom också, både till företagarkollegor och om de rådgivande resurser som finns att tillgå. Också där finns bredd.

- Det kan verka snårigt men det fina är att man kan vända sig till någon och bli lotsad vidare. Det viktiga är att kontakta någon, säger Johan Mellström från Movexum, som erbjuder stöd på vägen från idé till fungerande företag.

Läs mer: Movexum – tjänster och program Länk till annan webbplats.

Matnyttigt mingel

Det fanns också möjligheter till mingel och utbyte mellan nyföretagarkollegor. Nätverk vävdes mellan tuggorna i det gamla stationshuset.

- Jag är här för att jag är lite nyfiken bara. Det är alltid bra att träffa folk och jag är nog lite dålig på att nätverka annars, säger Ivan Levoshko, som driver ett fastighetsbolag.

Han var medlockad av Angelica Sköld, vars företag hjälper och vägleder människor att rensa ur och organisera sina hem.

- Jag har redan fått rådgivning från Kerstin (NyföretagarCentrum Hälsingland) men det är aldrig fel med nya kunskaper och att träffa folk som kan. Det kan man aldrig få för mycket av, jag suger i mig av vad som finns och vilken hjälp man kan få, säger Angelica Sköld.

Läs mer: NyföretagarCentrum Hälsingland Länk till annan webbplats.

Har du funderingar om stöd och rådgivning?
Vi hjälper dig vidare – kontakta:

Jan Brandberg
Näringslivsutvecklare, Söderhamns kommun
Telefon: 0270–756 67
E-post: jan.brandberg@soderhamn.se

Kolla in Näringslivswebben, för tips och aktiviteter riktade till dig som företagare:

Läs mer: Söderhamns kommun Näringsliv Länk till annan webbplats.

Läs mer: Företagarna Gävleborg Länk till annan webbplats.

Läs mer: Söderhamns kvinnliga företagarförening Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 28 april 2023