Jubileumsåret 2020 - av alla för alla

Oskarsborg med 400-års flagga

Söderhamn har en stolt och spännande historia, fyra sekel fyllda av dramatiska händelser och modiga människor. 400 år är värt att fira - stort. Det vill vi göra tillsammans med dig!

Den 7 september 1620 fick Söderhamns stad sina stadsprivilegier av Gustav II Adolf. Privilegiebreven finns i original på Riksarkivet och kanske får vi se dem i verkligheten under 2020?

Hela kommunens firande

För att fira vår fyrahundraåring kommer det att hända saker under hela 2020, men med ett visst fokus mellan maj och september. Att det är platsen Söderhamn som fyller år och inte organisationen Söderhamns kommun är en viktig skillnad, det ska förstås märkas i alla delar av kommunen att det är jubileumsår!

Vi skapar stolthet för vår stad

Alla delar av samhället – näringsliv, föreningsliv och offentlig sektor – kommer att vara inblandade i firandet på olika sätt. Av alla - för alla!

Målet med firandet är att skapa stolthet för Söderhamn, stadens historia och framtid. På så vis står vi bättre rustade att möta framtidens utmaningar. På samma gång gör vi också vår kommun mer attraktiv och känd i landet.

Guldkantat år väntar

Ett annat mål för firandet är att spinna vidare på det vi redan gör bra på och få till det ännu bättre - 2020 sätter vi guldkant på våra återkommande evenemang!

Hoppas att också du vill vara med att bidra till firandet!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn