Pulsen på projektledaren - lägesrapport från Anders Uddén

Anders Uddén, Söderhamns kommuns projektledare för 400-årsfirandet, berättar om en hektisk tid av förberedelser.

Ett höjdarår väntar bakom hörnet för Söderhamn, dess invånare och alla som är söderhamnare i hjärtat. Kommunens projektledare för jubilumsåret, Anders Uddén, ger en lägesrapport när det gäller festligheter och arrangemang.

Vad händer nu i förberedelserna?

- Det är väldigt mycket arbete bakom kulisserna. Arbetsgrupper jobbar med kontakter utanför kommunorganisationen, som föreningar, näringsliv, människor som på olika sätt ska vara med som aktörer under året. Det rör allt från artister, leverantörer av teknik till människor med historisk kunskap.

Nu kan föreningar och organisationer söka bidrag för sina arrangemang under jubileumsåret. Vad hoppas ni på att få in den vägen?

- Vi litar mycket på vårt fantastiska föreningsliv och genom att vi arbetar på det här sättet hoppas vi få en bred förankring, både geografiskt och i olika delar av samhället. Och vi hoppas att det ska spegla mångfalden i kommunen.

Vad ser du själv mest fram emot under 2020?

- Oj, svårt att välja ut något speciellt bland allt som kommer att hända. Men jag gillar att vi valt att göra hela året till ett kalas, då det hela tiden kommer att hända något som kommer att påminna oss om vilket år det är. Och jag ser fram emot att se stoltheten i söderhamnarnas blickar under jubileumsåret.

Vilken hjälp kan kommunmedborgaren bidra med för att 2020 ska bli så bra som möjligt?

- Vi vill ha in all hjälp vi kan få. Välkomna att bidra, vi har så gott om engagerade människor som genom ett fantastiskt föreningsliv kan vara med och förverkliga firandet. Och så hoppas vi förstås att folk ska komma på de aktiviteter som blir av. Med de erfarenheter vi har av lyckade evenemang så tror vi på det!

Kontakta Anders Uddén

E-post: anders.udden@soderhamn.se
Telefon: 0270-752 12
Kundtjänst: 0270-750 00

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn