Algblomning med giftiga cyanobakterier

Prover som tagits i Baggsundet i Söderhamn visar på giftproducerande cyanobakterier. Informationscentralen för Bottniska viken råder allmänheten att undvika kontakt med vattnet och turkosa ansamlingar på stränderna.

Stäng meddelande

Akut hjälp

Kontaktuppgifter till olika kris- och stödorganisationer.

112 - Akut nödsituation

Ring 112 om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Via 112 kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
www.sosalarm.selänk till annan webbplats

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när det behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Socialjour 026-10 02 25

Socialjouren tar emot anmälningar rörande barn och ungdomar samt vuxna missbrukare. För att få kontakt med socialjouren ringer du 026-10 02 25.
När socialkontoret är stängt kan du vända dig till Socialjouren som ger dig akut hjälp på kvällar, nätter och helger. Socialjouren är stationerad i Polishuset i Gävle.

Barnens hjälptelefon, Bris 116 111

Till Bris kan barn ringa som vill prata med en vuxen. Samtalet är helt anonymt och syns inte ens på telefonräkningen.

BRIS vuxentelefon, 077-150 50 50

Stödverksamheten för vuxna — om barn. BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Varje samtal besvaras av en erfaren person på BRIS och du kan självklart vara anonym. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal.
Öppettider: vardagar kl 11-13.

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Information finns på flera språk och har tillgång till tolkservice. För dig som har nedsatt hörsel eller talförmåga finns möjlighet att använda tjänsten texttelefoni. Öppen dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
www.kvinnofridslinjen.selänk till annan webbplats

Brottsofferjouren 0200-21 20 19

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Du kan ringa hit anonymt om du vill och få stöd och information.
Brottsofferjourenlänk till annan webbplats

Nationella hjälplinjen 020-22 00 60

Hit kan du ringa om du har en psykisk kris eller befinner sig i en annan svår livssituation, för att få rådgivning och stöd.

Kvinnojouren Stöttan 010-47 11 099

När du behöver hjälp, stöd eller bara någon att prata med.
E-post: kvinnojouren.stottan@gmail.com
www.kvinnojourenstottan.selänk till annan webbplats

Familjeteamet 0270-750 00

(Fråga efter Familjeteamet i kommunens Kundtjänst) Familjeteamet i Söderhamn erbjuder rådgivning om bland annat våld/ilska och problem i relationen. Familjeteamet erbjuder även gruppbehandling för män som utövat våld.
www.soderhamn.se/familjeteamet

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 juni 2019
Omsorg och stöd

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamn Kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn