Bill slog till - high five öppnade pingis-SM i Söderhamn

Kommunalrådet John-Erik Jansson och landshövding Per Bill gör en high five som förkunnar att pingis- och para-SM i Söderhamns officiellt är invigt.

Nu har SM i pingis startat. Under torsdagen spelades de första matcherna som inleder fyra intensiva dagar i Tennishallen, Söderhamn. Landshövdingen Per Bill fanns på plats för att inviga tävlingen och samtidigt besöka en 400-årsfirande stad.

Tennishallen står inte att känna igen, nu iordningställd för att möta önskemål från både aktiva och publiken vad gäller närhet och nerv. Under fyra dagar kommer Sveriges pingiselit att göra upp om titlarna i det Pingis- och para-SM som nu är invigt och en del av 400-årsfirandet i kommunen.

Hemmamedalj i mixed

Den första dagen bjöd på spel i flera klasser, bland annat i mixed, där Eslövs Rebecca Tveit Muskantor i par med Truls Möregårdh besegrade Anton Källberg, Söderhamns UIF och systern Christina Källberg, Köping.

Direkt efter var det dags för en annan duo: kommunalrådet John-Erik Jansson och landshövding Per Bill, som båda officiellt invigde SM. Per Bill hade dessutom under dagen träffat kommunledningen för att diskutera trygghet, Flygstaden och så till sist 400-årsfirandet i tennishallen.

- Det här är landets piggaste 400-åring, för ni vet väl alla att Söderhamns fyller 400 år och firar hela året, bland annat med SM i pingis, sa Per Bill och slog ett slag för sporten för dagen.- Vi har ett pingisbord på länsstyrelsen och det är det mest använda bordet av alla, sa landshövdingen.

Fyra dagars pingisfest

Pingis- och para-SM pågår fram till och med 1 mars. Det är fri entré med möjlighet att skänka en slant till välgörande ändamål.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn