Söderhamn är årets UF-kommun i Gävleborg: "Viktigt och roligt"

Diplomet för Årets UF-kommun 2020 hänger nu i Söderhamn - ett bevis på att det strategiska arbetet i skolorna fungerar.

Söderhamn jobbar bra med ung företagsamhet, det visar färska utmärkelsen Årets UF-kommun i Gävleborg 2020.

Varje år prisar Ung Företagsamhet Gävleborg den kommun som är bäst i länet på UF-företagande. 2020 är det Söderhamn.

Ung Företagsamhet tillsammans med Region Gävleborg står för bedömningen, där man bland annat beaktar hur kommunen arbetar med ungt företagande i grundskolan och gymnasieskolan och hur samarbetet med det lokala näringslivet ser.

- Det betyder jättemycket att bli Årets UF-kommun. Det pågår ju ett strategiskt arbete med att öka företagsamheten bland våra unga och det här är ett viktigt besked om att vi gör det bra, säger kommunstyrelsen ordförande John-Erik Jansson.

Bra jobb lägger grunden

Samarbetet med Sparbanksstiftelsen är viktigt för det fina jobb som görs i grundskolan, där läggs en bra grund som sedan visar sig längre fram. Statistiken visar att Söderhamn har en hög intygsfrekvens, vilket betyder att ett bra jobb görs också i gymnasieskolan där många går igenom hela UF-året och gör alla delar som leder dem fram till ett UF-intyg.

Intrycket att Söderhamn är på gång gällande ung företagsamhet, delas av Anna Leima som är regionchef för Ung Företagsamhet Gävleborg.

- Söderhamn ökar och i en hållbar takt över åren, lite fler varje år. Vem vet, kanske bli ni bäst i Sverige till slut, säger Anna Leima.

Senast uppdaterad: 13 maj 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn