Färgstark start på hösten när muralmålare smyckar väggar

På Verket Norra station i Ljusdal finns ett verket Music station av Leon Keer, som kommer till Söderhamn i slutet av sommaren för att göra en stor väggmålning. Foto: Maria Norén

Ett projekt för gatukonst landar i Söderhamn i månadsskiftet augusti-september. Det handlar om tre konstnärer - Leon Keer, Tim Timmey och Spidertag - som kommer för att smycka ut främst byggnaden där Erikshjälpen håller till. En väggmålning, skulpturer samt en ljusinstallation planeras.

Projektet som fått namnet Take Tomorrow Back, är ett samarbete mellan Söderhamns kommun, föreningen Norra station, som har sin bas i Ljusdal, och lokala fastighetsägare. Det hela finansieras av Söderhamns kommun med 100 000 kronor, Sparbankstiftelsen har också gått in med samma summa.

- Det här blir roligt. Extra kul är samarbetet mellan kommunen, civilsamhället och det privata som gör det möjligt med ett samhällsutvecklande konstprojekt, säger Malin Rönström, kommunens konst- och kulturansvariga.

Se målningen växa fram

Konstnärerna kommer att arbeta i omkring två veckor medan konsten växer fram. Under tiden kommer allmänheten att ha möjlighet att följa processen, både på plats och via sociala medier. Det kommer också att finnas möjlighet att måla. Även skolelever kommer att delta i olika workshops på skoltid, genom Skapande skola.

Samtidigt som detta projekt rullar också konstföreningens Gatans rum, med konst i det offentliga rummet.

Läs mer: Leon Kers webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer: Tim Timmeys webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer: Spridertags webbplatslänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juli 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn