Licensjakt på varg i Gävleborg minskar tätheten av revir

Länsstyrelsen i Gävleborg har beslutat om licensjakt på tolv vargar i Gävleborgs län. Sex av vargarna finns i Ryssjöreviret som går ned mot sydvästra delen av Söderhamns kommun.

Beslutet från Länsstyrelsen i Gävleborg om licensjakt på varg rör sex vargar i Ryssjöreviret öster om Ockelbo och Andåreviret, väster om Järvsö. Licensjakten ska pågå mellan 2 januari och 15 februari 2021 och syftar främst till att minska tätheten av revir och koncentrationen av varg på de platser där vargen periodvis rört sig bland bebyggelse.

Läs mer: Licensjakt på 12 vargar - Länsstyrelsen Gävleborg Länk till annan webbplats.

Söderhamns kommun berört i sydväst

Söderhamns kommun har vid ett flertal tillfällen lyft behovet av licensjakt på varg till Länsstyrelsen i Gävleborg.

- Det är bra att det nu ges möjlighet att decimera antalet vargar i kommunens sydvästra delar. En bra signal till alla som lever med vargproblemet i vardagen, säger John-Erik Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Senast uppdaterad: 30 september 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn