Blommor till bästa laget efter SM-guldet: ”Fina förebilder”

Kommunalrådet John-Erik Jansson (C) gratulerar två av Söderhamns UIF:s guldmakare: ledaren Mats Olsson och spelaren Viktor Brodd.

Dagen efter finalsegern i Pingisligan gratulerades Söderhamns UIF av representanter från Söderhamns kommun.

Blommor, pandemikramar med armbågen, grattishälsningar och jubileumsböcker. Det fick spelaren Viktor Brodd och Mats Olsson, ledare, av Söderhamns kommun som representanter för guldhjältarna i Söderhamns UIF:s SM-segrande lag.

Guldet, klubbens sjätte, bärgades i Halmstad 24 maj.

- Det var allsång i bussen i många mil på vägen hem. Jag tror inte att någon sov, säger Mats Olsson.

Sjätte gången gillt

En av dem som sjöng sig hem till Söderhamn var Viktor Brodd, som efter fem missade finalchanser äntligen fick sitt guld.

- Inte en dag för sent. Det var riktigt härligt att få vinna, det kändes tidigt att alla i vårt gäng trodde på det, säger Viktor Brodd.

Både Mats Olsson och Viktor Brodd är överens om att lagets alla spelare verkligen bidragit till slutsegern - Anders Eriksson, Jonatan McDonald, Viktor Brodd, Anton Hjort och Per Sandström. En laginsats. Dessutom i en klubborganisation där bredden gör toppen möjlig. Kort sagt ett föredöme i Söderhamns rika föreningsliv.

- De är bra förebilder både som spelare men också som förening. Att spelarna har god sammanhållning tror jag hjälper dem att nå nya höjder, säger kommunalrådet John-Erik Jansson, som lämnade över blommor och gratulationer till guldgänget.

Mats Olsson och Viktor Brodd.

Nytt kapitel i Suifsagan

Kultur- och fritidschefen Anders Uddén räckte över jubileumsböcker från 400-årsfirandet. Där har Söderhamns UIF ett eget kapitel, nu skrev de själva ett nytt.

- Suif har en väldigt bra verksamhet och stab som sysselsätter både ledare och aktiva, från barn och upp till pensionärer. Dessutom har de en bra organisation som jobbar bra mot sponsorer. De är klart värda ett guld, säger Anders Uddén, som berättar att det finns planer för att lyfta guldgänget också under det digitala nationaldagsfirandet som väntar.

Smashläge för rekrytering

Det är bra att ha snabba fötter i pingshagen, men också utanför. Det ska Suif visa nu när guldet fortfarande glimmar, säger Mats Olsson.

- Det här ger mycket uppmärksamhet och positiva signaler runt klubben. Ringar på vattnet. Nu gäller det för oss att marknadsföra oss och visa att vi är redo att ta emot nya till klubben och vi har en strategi för det.

Senast uppdaterad: 3 juni 2021