Getu har hittat sitt yrke via vikariat: ”Det här passar mig”

Getu Tombossa trivs med att jobba som hemtjänstvikarie inom Bemanningen. Tack vare det har han hittat sitt framtida yrke som undersköterska, till jul blir han klar.

Bemanningen behöver fler vikarier, främst inom verksamhetsområdena vård- och omsorg, skola och kök. Gör som Getu Tombossa och hitta in i ett yrke via vikariat!

Att arbeta inom Bemanningen i Söderhamns kommun är fin möjlighet för den som är positiv, engagerad, behärskar svenska språket och kan arbeta dag/ kvällar/helger.

Detta stämmer in på Getamsay G Tombossa, eller Getu, som det står på namnbrickan på bröstet. Han vikarierar inom hemtjänsten på Kastanjen i Ljusne. Tidigare har han också jobbat i vård- och omsorgboenden och i andra hemtjänstgrupper.

Fritt och flexibelt

Jobbet ger inte bara lön, kollegor och utveckling av språket, säger Getu. Det har också pekat honom in på en yrkesbana. Till jul blir han färdig undersköterska, studierna kan han sköta parallellt med vikariejobbet.

- Jobbet är fritt, jag kan bestämma själv när jag kan av det Bemanningen erbjuder. Jag säger ja eller nej beroende på vad jag har på gång i skolan, säger Getu.

Siktar mot fast jobb

Som den här dagen då han just tackat nej till ett pass för att kunna plugga till ett prov. Provet gick bra och fast jobb hägrar i framtiden där han hittat sin bana.

- Att vara vikarie har hjälpt mig att känna hur det är i det här jobbet. I början visste jag ingenting men jag har lärt mig mer och mer och känt att det här passar mig. Jag trivs med att träffa härliga gamla människor, det tycker jag om. Och jag tycker också om mina kollegor och chefer, säger Getu.

Sök eller tipsa vidare!

Lämna in en intresseanmälan du också, eller tipsa någon som borde ta möjligheten. Inom vård och omsorg finns behov av nya vikarier, det gäller också inom skolan och kök.

Till intresseanmälan: Intresseanmälan timvikarie - Söderhamns kommun (soderhamn.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2021