• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Frågan om vindkraft på Storgrundet kan väckas till liv igen med nämndinitiativ från Centerpartiet

Frågan om vindkraft på Storgrundet kan väckas till liv igen med nämndinitiativ från Centerpartiet

Med ett så kallat ett nämndinitiativ i kommunstyrelsen återuppväcker Centerpartiet frågan om WPD:s senaste ansökan gällande etablering av vindkraft på Storgrundet. Den senaste ansökan som fick nej i kommunfullmäktige är ändå att föredra framför den som WPD redan fått godkänd, menar partiet.

WPD:s senaste ansökan om att bygga en vindkraftspark på Storgrundet utanför Storjungfrun, behandlades på kommunfullmäktige den 31 januari 2022. Där röstade kommunfullmäktige för att använda det kommunala vetot. Centerpartiet vill nu väcka ett nämndinitiativ i kommunstyrelsen den 5 april för att ärendet ska lyftas på nytt för avgörande i kommunfullmäktige den 25 april.

Bakgrunden till Centerpartiets nämndinitiativ är att WPD tydligt uttalat att de avser bygga vindkraft på Storgrundet enligt ett tidigare tillstånd (redan beslutat i mark och miljödomstolen). Centerpartiet anser att villkoren i WPD:s senaste ansökan – där kommunfullmäktige röstade för veto – är betydligt bättre för Söderhamn än WPD:s redan godkända ansökan.

Bland annat nämner Centerpartiet att skillnader i avstånd till Storjungfrun, antalet verk, bygdemedel och verkens kapacitet talar för att WPD:s senaste ansökan är att föredra.

Senast uppdaterad: 5 april 2022

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn