Elever får nya möten med kultur - en miljon från Kulturrådet till Skapande skola

Söderhamns kommun har beviljats nära en miljon kronor från Kulturrådet till Skapande skola. Det ger elever fortsatta möjligheter för eget skapande och möten med professionell kultur läsåret 2022/2023.

Söderhamns kommun har tidigare fått bra gensvar på sina ansökningar till Skapande skola, ett statligt bidrag som Kulturrådet riktar mot grundskolan. 2021 gav det 1,8 miljoner kronor, det nya beskedet är att en miljon kronor beviljats för läsåret 2022/2023.

- Det är jättevälkomna pengar och det är roligt att vi fortsätter att vara lite bäst i klassen när det gäller att både ansöka om pengar och sedan genomföra, säger Göran Hånell, kulturkonsulent i Söderhamns kommun.

Många idéer för kulturmöten

Kulturrådets bidraget till Skapande skola är tänkta att ge barn möjligheter att möta professionell kultur, skapa själva och arbeta med estetiskt lärande.

Exakt vad pengarna ska användas till är inte spikat, men det finns en del planer. Bland annat för affischprojekt inför valet, produktioner från Riksteatern samt cirkusprojekt inklusive workshops.

Senast uppdaterad: 2 juni 2022