Flaggor i topp för allas lika värde

Marjo Myllykoski som är med och arrangerar Love Söderhamn Pride hissar regnbågsflaggan utanför Rådhuset tillsammans med kommunchefen Patrik Jakobsson.

Inför och under arrangemanget Love Söderhamn Pride 13 augusti vajar regnbågsflaggor utanför Rådhuset i Söderhamn – för alla människors lika värde.

Inför arrangemanget Love Söderhamn 13 augusti hissas flaggor runt om i Söderhamn för att manifestera alla människors lika värde och för en inkluderande kommun. Längs Söderhamnsån, på Oscarsborg och utanför Rådhuset, där en Pride- och en transflagga hissades på onsdagen.

Love Söderhamn Pride genomförs av det lokala näringslivet i samarbete med olika organisationer/föreningar. Söderhamns kommun deltar inte som medarrangör men ställer sig bakom budskapet.

- Vi som kommun vill självklart visa att vi deltar i den här typen av arrangemang. Vi står upp för viktiga frågor som allas lika värde och människors rättigheter, där Sverige i många avseenden är ett föregångsland men där mycket arbete också finns kvar att göra. Därför vill vi visa att vi stöttar Love Söderhamn Pride. Det är också ett tydligt ställningstagande vi gör som stor arbetsgivare, så självklart stöttar vi detta, säger kommunchefen Patrik Jakobsson.

Läs mer: Love Söderhamn Pride på Facebook Länk till annan webbplats.

För ett öppet Söderhamn

Han fick hjälp att hissa flaggorna utanför Rådhuset av Marjo Myllykoski, som är drivande i arrangemanget utanför sitt politiska uppdrag.

- Söderhamns kommun har varit ett föredöme just för att de hissat regnbågsflaggan och tagit ställning för HBTQ?-personers fri- och rättigheter. Här hissar vi även transgenderflaggan. Love Söderhamn Pride genomförs för att uppmärksamma och stötta HBTQ+-personers rätt att vara den de är och älska vem de vill. Vi hoppas att dagen kan skapa förändring i hjärta och sinne hos söderhamnare och besökare, säger Marjo Myllykoski.

Precis som kommunchefen ser hon dagen som viktig för arbetsgivaren Söderhamns kommun.

- Att kommunen som arbetsgivare står bakom detta är viktigt. Arbetet inom kommunorganisationen måste tydliggöras bättre – vad vill vi och hur kan vi arbeta med dessa frågor. Det gäller bemötande och inkludering, även andra aspekter från ung till gammal.

En händelserik dag

Under Love Söderhamn Pride 13 augusti väntar bland annat musik, underhållning, föredrag, prideparad och nattklubb. Alla välkomnas att delta i prideparaden, som startar klockan 15 på Köpmangatan. Företag, föreningar och organisationer kan anmäla sig till paraden via en e-tjänst.

Flaggan i topp för allas lika värde. Den 13 augusti väntar en dag där programmet är välfyllt med budskap om öppenhet.

Senast uppdaterad: 11 augusti 2022