Ny drift av bowlinghallen – Svenne Johansson tar över för att skapa mötesplats

Strike är namnet på den nya verksamheten som tar över bowlinghallen. Svenne Johansson står bakom konceptet som kommer att kunna erbjuda massor av aktiviteter till ung som gammal.

Söderhamns kommun har länge letat någon som vill driva bowlinghallen och nu har det löst sig. Svenne Johansson tar över från 1 april med ett koncept som ska erbjuda en uppsjö av aktiviteter.

Svenne Johansson, som var med och startade Sportsgym 2005, är den som ska driva bowlinghallen i Söderhamns från och med 1 april. Han tar över kommunens hyreskontrakt och köper inkråmet för tusen kronor.

- En lättnad. Dels ur ett ekonomiskt perspektiv, dels också för att det känns roligt att det händer något med verksamheten som kommunen inte kan erbjuda, men som en privat aktör kan. Jag tror att det kommer att bli ett tillskott i Söderhamns nöjesliv, säger Marjo Myllykoski, (M), ordförande i nämnden för kultur- och samhällsservice.

Massor av aktiviteter

Och det är en hel del som kommer att erbjudas i Strike, som är namnet på den nya verksamheten. Bowling förstås men också till exempel biljard, shuffleboard och restaurang med pubmat och rättigheter. Utökade öppettider väntar också. En uppsjö med grejer, som Svenne Johansson själv säger. Strike tar inte bara bowlinghallen i anspråk utan också en del utrymmen intill.

- Jag vill inte driva enbart en bowlinghall, det är för smalt, utan skapa en mötesplats som heter Strike. Man ska kunna komma dit för att slappna av, säger Svenne Johansson.

Svenne Johansson skriver på avtalet som innebär att han med företaget Strike tar över bowlinghallen med intilliggande utrymmen från 1 april. Ordföranden för kultur- och samhällsservicenämnden, Marjo Myllykoski (M) är glad liksom Herman Claesson, verksamhetschef i Sektor samhällsservice.

Lågan tändes i projektmänniskan

Tipset om att ta över bowlinghallen kom från familjen som vet att det bor en projektmänniska där inne i Svenne Johansson.

- Jag började fundera, tog lite kontakter och lågan tändes. Nu brinner det och jag är riktigt laddad.

Nu väntar en intensiv tid innan premiärdagen. Exakt när den blir är inte spikat. En del uppfräschning och ombyggnation väntar. Lokala bowlingklubbar kommer att kunna träna på under tiden.

Senast uppdaterad: 13 februari 2023