School’s Out 2023 – så ser upplägget ut inför 9 juni

Norlie och KKV i aktion i en tidigare version av School's Out.

Ny plats plus lite nya inslag. Årets School’s Out följer den drogfria festivalens traditioner men innehåller också en del färska inslag som matgata, ungdomsråd och en scen för lokala artister.

School’s Out 9 juni 2023 har redan lockat rekordmånga förslag från ungdomar som önskat artister, följt av en stor mängd röster på de namn som listats. Nu återstår att boka in artister till den drogfria och kostnadsfria festivalen, något som ska passa både den drogfria profilen, plånboken och artisternas spelschema.

- Det ska passa på flera sätt och ibland bli det en del överväganden. Men vi tror och hoppas att vi ska få ihop en rad intressanta artister som ger bra bredd, säger Göran Hånell, Söderhamns kommuns ansvarige för produktionen.

Den första bokningen släpps vecka 13. Men redan nu finns en del nytt att presentera till årets School’s Out, bland annat:

  • Ny plats – Då Gurkparken utgår på grund av renovering blir festivalen och övriga evenemang på Köpmantorget (Busstorget) samt i Stadsparken på båda sidor om Västra Parkgatan.
  • Matgata – ambitionen är att få till ett varierat utbud av ätbart att köpa i olika vagnar enligt tanken ”köp var du vill, ät tillsammans”.
  • Ungdomsråd – School’s Out skapades som ett drogfritt alternativ och en trygg miljö för ungdomar att fira skolavslutning. Nu bildas ett ungdomsråd för att ge målgruppen möjligheter att tycka till, inspirera och vara med och arbeta i kulisserna under evenemanget. Det kommer också att behövas ett antal volontärer. Vill du vara med – mer info kommer inom kort!
  • Lokal scen – Här riktas strålkastana mot lokala personer med artistambitioner. Dessa utses bland annat genom en lokal audition – håll utkik i våra sociala medier efter information!
  • Eventytor i Stadsparken – Här kan våra lokala näringsidkare och samarbetspartners synas och träffa ungdomar. Meddela oss om ni vill vara med – först till kvarn!

Så här är planen att festivalområdet för School's Out 2023 ska se ut.

Så blir området

Gällande utformningen av festivalområdet är planen att den stora scenen står med ryggen på byggområdet intill ån och den lilla scenen byggs upp intill den befintliga scenen i Stadsparken. Matgatan läggs på Västra Parkgatan, eventytor läggs runt Stadsparken och aktivitetsområdet hittas i Stadsparken på västra sidan av Västra Parkgatan (vid lekparken).

På så sätt blir allt koncentrerat runt ett område.

När det gäller produktionen så har Söderhamns kommun anlitat eventbyrån Jubel, med stor erfarenhet av liknande arrangemang.

- De är proffs och det känns skönt. Vi tror att det finns fördelar med att ha det lite mer centralt i stan nu när vi inte kan vara i Gurkparken. Det blir lite nytt jämfört med innan men det här kommer att bli bra, säger Göran Hånell.

Göran Hånell, produktionsansvarig i Söderhamns kommun.

Stolthet och samarbete

För finansieringen står Sparbankstiftelsen för en halv miljon kronor, Söderhamns kommun för lika mycket, samt att en del arbete med sponsorer återstår. School's Out har byggts upp genom samarbete som i sin tur byggt stolthet. Var med du också och bygg vidare - nu börjar nedräkningen inför 9 juni! Härnäst det första artistsläppet vecka 13.

Mer om School’s Out:

School’s Out webbsida Länk till annan webbplats.
Facebook Länk till annan webbplats.
Instagram Länk till annan webbplats.
Appen Shamn.nu Länk till annan webbplats. (App store)

Kontakt, School's Out

Göran Hånell
produktionsansvarig, Söderhamns kommun
Telefon: 0270-786 32
E-post: goran.hanell@soderhamn.se

Senast uppdaterad: 13 mars 2023