Het vår på Teatern - hårdrocken flyttar in med Balunsen 23

Balunsen 23 är en hårdrockfestival som sträcker sig över flera konserttillfällen. Lokalen är Teatern i Söderhamn, välkommen dit och rocka in våren! Först ut är Electric Boys, följt av Bonafide och sedan Degreed (bilden). Därefter kommer ytterligare ett par band.

En rockfestival – men utspridd på flera tillfällen. Det är idén med Balunsen 23, som innehåller en handfull konserttillfällen på Teatern.

Söderhamns teater blir scenen för "Balunsen 23 – theatre of pain", där Söderhamns kommun arrangerar spelningar med hårdrock, enligt ett festivalkoncept utspridd på flera tillfällen. En köpt biljett till en spelning ger en rabattkod till nästa. Ju fler besök på Balunsen 23 desto billigare biljetter!

- Med det här vill vi dels tillgodose rockfolkets behov dels sudda ut gränser mellan fin- och fulkultur. Lite cross over kan man säga, säger Göran Hånell, kulturkonsulent, som tillsammans med kollegan Lars Pettersson ligger bakom idén och genomförandet.

Konserter hela våren

Balunsen 23 kommer att pågå under hela våren fram till försommaren.

Först ut är Electric boys på skärtorsdagen 6 april, följt av Bonafide 14 april och därefter Degreed 5 maj. Ambitionen är att boka ytterligare ett par band.

- Nu får rockpubliken se och höra sin musik i ett lite annorlunda forum och förhoppningen är att teaterpubliken kanske också vågar sig på en annan scenkonstupplevelse, säger Göran Hånell.

Välkommen att rocka in våren på Teatern!

Balunsen 23 - konserter (hittills):

6 april: Electric Boys
Läs mer: Electric Boys – info och biljetter Länk till annan webbplats.

14 april: Bonafide
Läs mer: Bonafide – info och biljetter Länk till annan webbplats.

5 maj: Degreed
Läs mer: Degreed - info och biljetter Länk till annan webbplats.

Ta del av kulturutbudet

Förutom Balunsen 23 dundrar det på bra på kulturfronten i Söderhamns kommun, häng på och hittas vad som passar dig!

Läs mer: Kultur & fritid på Facebook Länk till annan webbplats.
Läs mer: Evenemang i Söderhamn - Visit Söderhamn Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 23 mars 2023