Kulturstipendium till Annika Wickihalder – aktuell för School’s Out

Artisten Annika Wickihalder.

Annika Wikihalder. Foto: Dennis Wernersson

Hon kommer till School’s Out - nu är Annika Wickihalder också aktuell som 2023 års mottagare av Söderhamns kommuns kulturstipendium för unga.

Söderhamns kommuns kulturstipendium för konstnärligt aktiva ungdomar under 25 år går 2023 till Annika Wickihalder, som tog sina första artistiska steg bland annat i Bildas rockskola och Söderhamns kulturskola.

Det är nämnden för samhällsservice som beslutar om stipendiaten utifrån ett underlag som enheten för Kultur och bibliotek tagit fram. Summan är 30 000 kronor. 

Läs mer: School’s Out 2023 Länk till annan webbplats.

Motiveringen:

”Årets kulturstipendiat har med varm utstrålning, musikalisk precision och ett inspirerande självförtroende tagit plats på den professionella musikscenen. Med envishet och styrka, ett smittande skratt och engagemang arbetar hon målmedvetet mot sin dröm, att få arbeta med det hon älskar, musiken.”

Vi gratulerar Annika Wickihalder och hälsar henne välkommen till scenen på School’s Out 9 juni!

Tack för värdefulla insatser

Nämnden delar också varje år ut ett Hedersomnämnande för värdefulla insatser för Söderhamns kulturliv. År 2023 går det till Eva Wastensson och Gunnar Olsson.

Nämndens motivering: ”Årets mottagare av denna utmärkelse har under decennier varit en självklar del av Söderhamns kultur- och konstliv. Både inom ramen för sitt yrkesliv men också med ett stort engagemang och deltagande i föreningslivet. Båda har med nyfikenhet, kunskap och positivitet peppat, stöttat och utvecklat både individer och organisationer inom kultursfären. Därför är Eva Wastensson och Gunnar Olsson är värda att uppmärksammas med ett Hedersomnämnande.”

Senast uppdaterad: 5 maj 2023