Söderhamns UIF drog till Rådhustorget - många ville hylla guldgänget

Söderhamns UIF gratulerades till SM-guldet under en hyllningsceremoni vid Rådhuset. Här av kommundirektören Patrik Jakobsson till vänster och kommunalrådet John-Erik Jansson (C) till höger.

Söderhamns kommun firade av Söderhamns UIF:s guldlag i pingisligan med en hyllningsstund vid Rådhuset. Många medborgare kom för att fira laget och guldet.

SM-guld. Och på vilket sätt! Efter en hyperspännande andra finalmatch mot Eslövs AI bärgade Söderhamns UIF sitt sjunde SM-guld. Det förtjänar förstås en hyllning och Söderhamns kommun firade guldgänget med en kort ceremoni vid Rådhuset under fredagen. Många medborgare anammade uppmaningen om att också delta.

En lyckad stund, säger initiativtagaren och kommunalrådet John-Erik Jansson (C), som tillsammans med kommundirektören Patrik Jakobsson också fanns på plats i den spännande finalmatchen.

- Vi var båda där och tyckte att det var så härlig stämning då och en riktig bragd av laget, så vi ville fira det så här, säger John-Erik Jansson, som höll ett kort tal från Rådhustrappan dit laget klättrade upp och tog emot medborgarnas applåder och jubel.

Guldet ger eko

Guldet ger också långväga ryggdunkningar, märkte John-Erik Jansson, som kom från ett möte i Gävle.

- Fick många gratulationer därifrån, sånt här stärker varumärket tydligt, det stärker platsen. Och Suifs tanke om ungdomar i fokus gäller ju också för oss som kommun, säger John-Erik Jansson.

Förutom tal och applåder fick hela guldlaget också presenter i form av tre övernattningar i de kommunala skärgårdsstugorna, blommor samt presentkort till restaurang.

Än en gång – grattis Suif!

Senast uppdaterad: 5 maj 2023