Ny plats, nytt evenemang, samma känsla - så blir School’s Out 2023

Välkommen till School's Out 2023 - en nykter fest vi skapar tillsammans.

School’s Out, Söderhamns nyktra skolavslutningsfestival, närmar sig! Läs mer om området, programmet och aktiviteter. Nu kör vi 9 juni – välkommen!

School’s Out har kommit att bli en klassiker i Söderhamns under skolavslutningstider. Mängder av fina artister har radat upp sig på scenerna för att tillsammans med Söderhamnsbor och andra fira en nykter skolavslutning. En angelägenhet för hela Söderhamn, ung som gammal!

Gemensamt för alla upplagor sedan 2007 är känslan av gemenskap och glädje, i ur och som i fjol, skur. Vi hoppas på samma känsla i år, med ett antal nyheter:

  • Nytt område, nytt evenemang: School’s Out flyttar tillbaka till Köpmantorget och Stadsparken där vi haft några välbesökta upplagor av School’s Out tidigare. Den mindre festivalytan innebär att evenemanget har skalats ned för att passa årets format.
  • En scen: I år koncentreras alla blickar till en scen, där artisterna kommer att lösa av varandra. Medan scenen görs i ordning för nästa framträdande finns aktivitetsområdet med bland annat aktivitetsbodar, allt anpassat för det nya området.
  • Matgata: Fler matmöjligheter med burgare, konfektyr churros ger en festival som smakar mer!

Festivalområdet för School's Out 2023. Besökare kommer in genom någon av de två entréerna.

Allt om School’s Out på webben

Följande artister kliver upp på scenen den 9 juni:

  • Casper the ghost
  • Hata som lejon
  • Elov & Beny
  • Annicka Wikihalder
  • Cornelia Jakobs

På School’s Outs webbplats hittar du allt om artister, områdeskarta, program med spelordning, festivalinformation och partners.

Läs mer: School’s Out webbplats Länk till annan webbplats.
Läs mer: School's Out på Facebook Länk till annan webbplats.
Se mer: School's Out på Instagram Länk till annan webbplats.

Skolavslutningens samlingspunkt

Även om formatet i år är mindre än i fjol är School’s Out en händelse som berör. Många vill besöka evenemanget och bidra, stötta och jobba på plats. Det är alla lokala krafter - Söderhamns kommun, alla partners, föreningar och inte minst Sparbanksstiftelsen - som gör School’s Out möjligt.

- Sparbanksstiftelsen Söderhamn är en stolt partner till School’s Out och har varit det sedan starten. Årets upplaga kommer på grund av byggnationer i centrum kanske inte att bli lika stor som fjolårets festival. Men vi är övertygade om att vi kommer kunna ge våra barn och unga en oförglömlig skolavslutning även i år. Vi ses där!, säger Sara Åhnstrand, från Sparbanksstiftelsen Söderhamn.

Senast uppdaterad: 26 maj 2023