Eventuellt stora regnmängder under helgen, 25-27 aug

Bild

Vid Jazzparken finns en så kallad "regnträdgård", syftet är att fördröja och filtrera dagvattnet innan det rinner ner i Söderhamnsån.

SMHI har meddelat att relativt stora regnmängder kan förekomma i Gävleborgs län från och med fredag eftermiddag fram till söndag morgon, men det är svårt att säga exakt var de största regnmängderna kommer att falla. Fortum bedömer att Marmens vattennivåer inte kommer att påverkas i någon större utsträckning.

Det är sammanfattningen av informationen som gavs på fredagens samverkanskonferens (25 augusti). Deltog gjorde bland annat kommuner i hälsingland, SMHI och Fortum.

Helgens regnväder består av två delar. Ett regnväder under fredag och natten mot lördag. Ett andra från
lördag eftermiddag och natten mot söndag. Det första regnvädret förväntas bli lätt ihållande men kan bestå av kraftiga skurar. Det andra regnvädret kan lokalt ge upp mot 50 mm men det är osäkert vart det hamnar

Även om vi inte vet om Söderhamns kommun drabbas i någon större utsträckning just i helgen är det alltid bra att agera proaktivt och tänka på hur du kan minimera skador på din fastighet på grund av exempelvis översvämningar.

Checklista för hur du förbereder dig för en översvämning (krisinformation.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 25 augusti 2023