Grattis till Söderhamn 403 år - och till våra nyaste medborgare

Kvinna på Rådhustrappan.

Mado Arbid, Föreningen Söderhamns museum, höll tal till våra nyaste medborgare under medborgarskapsceremonin som var integrerad i privilegiedagen.

Musik, flagghissning och fika serverades till Söderhamnaborna då staden fyllde 403 år. Speciellt grattis till våra nyaste medborgare som bjöds på en speciell ceremoni dagen till ära.

7 september firades Söderhamns födelsedag, dag då Gustav II Adolf gav Söderhamns stadsprivilegier år 1620. Söderhamns kommun bjöd in till Rådhustorget där det presenterades flagghissning till flaggsignal av Mats Siggstedt, tal av Lena Dufva, kommunfullmäktiges förste vice ordförande, musikunderhållning av både Söderhamns spelmansgille och William Stridh.

bullar på ett bord.

Det bjöds på fika i form av lokala gobiten krämkaka.

Fika och fakta

Dessutom passade Söderhamns kommun att ha en medborgarskapsceremoni med söderhamnare som under de senaste årens blivit svenska medborgare.

Det bjöds också på fika med lokala gobiten krämkaka i huvudrollen, samt stadsvandringar för den som ville veta mer om vår plats.

- Söderhamn har en rik historia och varje dag skapas en ny. Var med och skapa ni med. Välkomna, säger Mado Arbid, Föreningen Söderhamns museum, som också höll tal och berättade om Söderhamns historia under medborgarceremonin.

Spelmanslag håller konsert.

Söderhamns spelmansgille bjöd på musikunderhållning.

Senast uppdaterad: 7 september 2023