Kommunens fakturor blir digitala

Från och med oktober 2023 kommer Söderhamns kommun att börja skicka digitala fakturor till dig som är ansluten till en digital brevlåda. Har du inte en digital brevlåda kommer fakturan att komma som en pappersfaktura i brevlådan, precis som vanligt.

Från och med oktober kommer Söderhamns kommun att skicka digitala fakturor till dig som är ansluten till en digital brevlåda. Det innebär att fakturan kommer att skickas digitalt till din digitala brevlåda i stället för att skrivas ut på papper och skickas via vanlig post.

Har du inte en digital brevlåda kommer fakturan att komma som en pappersfaktura i brevlådan, precis som vanligt.

Du som redan har valt att få dina fakturor som e-faktura direkt till din internetbank kommer inte heller att påverkas. Fakturan kommer då att, precis som vanligt, levereras direkt till angivet bankkonto.

Vill du få dina fakturor digitalt?

Det finns två sätt att få digitala fakturor:

  • Anslut dig till e-faktura via din internetbank. Information om hur du gör finns på din banks hemsida.
  • Anslut dig till en digital brevlåda. Söderhamns kommun använder sig av tjänsten Mina meddelanden som är ansluten till följande digitsla brevlådor:
    • Kivra
    • Min myndighetspost
    • Billo

Läs mer om hur du ansluter dig till en digital brevlåda på www.minameddelanden.se Länk till annan webbplats.

Så påverkas du som har autogiro

Om du betalar kommunens fakturor via autogiro och har en digital brevlåda kommer du att få din fakturaspecifikation skickad digitalt i stället för via ett fysiskt brev. Om du inte är ansluten till en digital brevlåda kommer du även fortsättningsvis få din fakturaspecifikation levererad på papper till din brevlåda.

Vill du fortsätta få pappersfaktura?

Även om du är ansluten till en digital brevlåda kan du välja att fortsätta få pappersfakturor från Söderhamns kommun. Denna ändring gör du via din digitala brevlåda.

Frågor och funderingar

Om du undrar över något kring kommunens övergång till digitala fakturor är du välkommen att kontakta kundtjänst på telefonnummer 0270–75000.

Senast uppdaterad: 14 september 2023