Anmäl dig till Vintercyklisten 2023/2024

Bli en Vintercyklist och cykla till jobbet minst 3 gånger i veckan.

Bli en av kommunens 20 Vintercyklister! Ställ bilen och börja cykla till jobbet minst 3 gånger i veckan. Vintercyklisten pågår mellan 20 november – 25 februari. Anmäl dig senast 13 oktober!

Syftet med Vintercyklisten är att få fler att välja cykeln som transportmedel även på vintern. De som antas till utmaningen ska cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan. Deltagaren behöver även registrera sina cykelresor med hjälp av en app. Alla deltagare i utmaningen får utrustning för att säkert och bekvämt kunna cykla på vintern.

Utrustningen består av:

  • Dubbdäck
  • Sadelskydd
  • Reflexväst

Cykelhjälm ska användas av alla deltagare i Vintercyklisten.

Anmälan

Anmäl dig senast den 13 oktober 2023 Länk till annan webbplats.

Resultat 2021/2022

Under 2021/2022 bidrog vintercyklisterna i Gävleborg till minskade koldioxidutsläpp – nästan tio ton (!) dessutom. Genom att cykla till och från jobbet har de även varit mindre sjuka.

Av de 140 vintercyklisterna ansåg 94 procent att deltagandet var mycket positivt eller positivt för dem. Drygt 90 procent uppger att deras hälsa har påverkats mycket positivt eller positivt och av vintercyklisterna kommer 96 procent att fortsätta cykla till och från jobbet även nu efter vintercyklistens slut.

Se resultatet från de tidigare omgångarna av Vintercyklisten Gävleborg Länk till annan webbplats.

Kontakt

Anders Tång, energi- och klimatrådgivare
anders.tang@soderhamn.se
Tel: 0270-752 28

Senast uppdaterad: 28 september 2023