Teknikverkstan tar vid efter KomTek – med Adam i nya lokaler

Lärare som ler.

Teknikpedagogen Adam Lundquist ska driva Teknikverkstan som tar över efter KomTek när det gäller att stötta skolan med teknikundervisning.

KomTek byter skepnad och blir Teknikverkstan. Med samma koncept men på ny plats i Verkstäderna och med Adam Lundquist som teknikpedagog.

Söderhamns kommun kliver ur KomTek (stöd för skolan i teknikundervisning), men skolelever behöver för den skull inte lämna teknikens värld. I stället öppnar Teknikverkstan i Verkstädernas lokaler, under ledning av Adam Lundquist, teknikpedagog och tidigare lärare på Stentägtskolan.

Ny person och nya lokaler, men konceptet är detsamma som för KomTek – att inspirera elever och pedagoger i grundskolan med teknikundervisning.

- Det är samma princip som tidigare. Vi kommer att beröra de flesta NO-ämnena och jag har massor av idéer. Vi får se hur man kan utveckla det, det får tiden utvisa, säger Adam Lundquist.

Lärare visar nya lokaler.

Teknikverkstans lokaler i Verkstäderna är fina och rejält tilltagna för att ta emot tekniktörstande elever och pedagoger. Här är rummet med 3D-skrivare och lödstationer.

Populärt ämne

De nya lokalerna för Teknikverkstan är ljusa, rymliga och anpassade för ämnet. Där kommer Teknikverkstan att ta emot elever och pedagoger innan Vekstädernas ordinarie verksamhet som startar på eftermiddagarna. Adam Lundquist är laddad för sin nya uppgift och tror att eleverna ska trivas med upplägget. Teknikämnet brukar intressera, säger teknikpedagogen.

- De älskar det. Jag tror att det är blandningen av det praktiska och det teoretiska. Ämnet är tacksamt då det blir snabb feedback på vad som funkar och inte. Jag tror det här blir toppen, säger Adam Lundquist, som också kommer att ha hand om NTA-delen (naturvetenskap och teknik för alla).

Senast uppdaterad: 8 november 2023