Söderhamn andra kommun ut med tjänsten Säker digital kommunikation

Händer på tangentbord.

Som andra kommun i Sverige är nu Söderhamn ansluten till tjänsten Säker digital kommunikation, SDK. Det är en digital infrastruktur som gör att personuppgifter och andra uppgifter som omfattas av sekretess, skickas digital på ett säkert sätt. Dessutom sparas både tid och kostnader.

Varje dag skickas stora mängder av information mellan kommuner, regioner och myndigheter. Ofta handlar det om sekretessklassad och känslig information som skickas med fax eller vanliga brev, särskilt inom hälso- och sjukvården, skolan och socialtjänsten.

Söderhamn tidigt ute

Nu är Söderhamn som andra kommun i Sverige ansluten till tjänsten Säker digital kommunikation, SDK, vilket medför den typen av information skickas digitalt på ett tryggt, enkelt och säkert sätt mellan kommuner, regioner och myndigheter samt privata utförare av offentligt uppdrag, exempelvis inom polis, vård, socialtjänst och skola.

SDK bidrar dessutom till snabbare handläggning och är miljövänligt och kostnadseffektivt med besparingar i tid, papper och transporter.

Läs mer: Säker digital kommunikation - Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats.

Läs mer: Så fungerar SDK (Youtube) Länk till annan webbplats.

Läs mer: Få din post från kommunen snabbare och säkrare med digital brevlåda

Senast uppdaterad: 13 december 2023