Kommundirektör Patrik Jakobsson går till tjänst inom Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)

Patrik Jakobsson

Patrik Jakobsson

Patrik Jakobsson lämnar sin tjänst som kommundirektör inom Söderhamns kommun och går till en tjänst inom Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Efter drygt 4 år som kommundirektör går Patrik Jakobsson vidare till en tjänst inom SKR. Den 19 februari börjar han sitt nya arbete som direktör och chef för avdelningen för Tillväxt och samhällsbyggnad.

Patrik Jakobsson om den nya tjänsten hos Sveriges Kommuner och Regioner:

- Jag har lärt känna SKR som en kompetent och betydelsefull organisation, som är ett bra stöd för kommuner och regioner med olika behov i olika delar av landet. Frågorna som avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad ansvarar för, tycker jag på många sätt är fundamenten för kommuners och regioners utveckling. Regional utveckling, en grön industrialisering, vårt civila försvar och utveckling genom både näringsliv, byggande, kultur och fritid är frågor som jag också brinner för.

Om att lämna Söderhamns kommun:

- Det känns självklart lite dubbelt, mitt nuvarande jobb är väldigt intressant, viktigt och roligt. Det sker så mycket bra och viktigt arbete inom kommunkoncernen varje dag. Inte minst pågår mycket bra utvecklingsarbete både i vår kommun, inom kommunorganisationen och även i många bra samarbeten med andra aktörer. Söderhamn är hemma för mig och vi kommer bo kvar här. Men, det känns så klart väldigt intressant och spännande att få jobba på nationell nivå, tillsammans med avdelningens medarbetare, Sveriges alla kommuner och regioner med alla de viktiga frågor som ingår i avdelningens ansvar.

Kommunstyrelsens ordförande John-Erik Jansson:

- Jag önskar Patrik lycka till i den nya rollen och gratulerar samtidigt SKR till en bra rekrytering. Jag hade helst sett att vi fått behålla Patrik som Kommundirektör hos oss några år till men gläds naturligtvis med Patrik som får den här chansen.

I det här skedet tillförordnas biträdande Kommundirektör Petra Löfgren som Kommundirektör.

- Petra är kompetent och initierad, vilket ger henne goda förutsättningar att leda kommunen på den inslagna vägen. Processen med rekrytering av ny kommundirektör kan därför hanteras utan tidspress, konstaterar John-Erik Jansson

Senast uppdaterad: 10 januari 2024