Mot School’s Out 11 juni – förberedelser i full gång

Grupp som ler.

Ett gäng som ser fram emot School's Out 11 juni 2024! På bilden, från Söderhamns kommun Daniel Pettersson och Mats Pettersson (Verkstäderna), Herman Claesson och Catarina Filipovic (styrgruppen), Lars Pettersson och Anton Larsson (projektledare), Gunnar Lidén, Söderhamns Nära och Sara Åhnstrand, Sparbanksstiftelsen Söderhamn.

Sedan 2007 är School’s Out själva introt till sommarlovet och 11 juni är det dags igen! Förberedelserna är i full gång och precis som vanligt väntar ett drog- och kostnadsfritt evenemang som vi söderhamnare gör tillsammans.

Vårterminen har just startat och ju längre den går stiger temperaturen inför School’s Out – Söderhamns egen festival som är startskottet för sommarlovet. Kostnadsfri och drogfri har den arrangerats sedan 2007. I år är datumet 11 juni. Plats är inte klar ännu, men däremot hur School’s Out ska bli den här gången.

Nytt för året är att Söderhamns kommun åter står för projektledning, i grupp som bland annat består av två projektledare, Verkstäderna, styrgrupp, kommunikationspersonal samt kommunala bolaget Söderhamn Nära. En bred uppställning där alla får göra det de kan bäst.

- Vi kan samarbeta det vet vi sedan tidigare och vi tror mycket på att det här ska bli bra, säger Catarina Filipovic, projektägare.

Tillsammans för Söderhamn

Det finns fler bärande ben. Sparbankstiftelsen förstås som går in med 500 000 kronor, ett viktigt stöd och sedan flera år stiftelsens största årliga utbetalning.

- Det är superhäftigt att se utvecklingen för School’s Out genom åren. Självklart ska vi stötta även i år, vi uppskattar att det här är något som vi gör tillsammans i Söderhamn. Att det skapar lokalt engagemang, att alla är med, det är viktigt för oss, säger Sara Åhnstrand, Sparbankstiftelsen Söderhamn.

Ett annat ben är alla föreningar, näringslivet och alla andra som engagerar sig för att School’s Out kan genomföras varje år. Sponsorer är guld värda, liksom indeella krafter som också kommer att vara välkomna i år.

Flera artister - två scener

Målet är att presentera upp till åtta artister, den första i mitten av februari. Projektledarna Anton Larsson och Lars Pettersson tror på en bra artistuppställning, som kommer att ställa upp på två scener.

- Vi har väldigt höga förhoppningar om bra artister och fin bredd. Det känns riktigt bra, säger Anton Larsson.

Verkstäderna tar ansvarar för fältning under själva festivalen, backstage-service, samt att hämta in förslag från ungdomar om vilka artister och aktiviteter som önskas. Deras turné ute i skolarna har täckt hela kommunen och alla åldersgrupper. Gensvaret har varit fint, och kommer nu att utgöras underlag för artistbokningar och aktiviteter.

- Vi har hundratals förslag, fler än vi brukar ha. Intresset har varit otroligt stort och det känns ju väldigt roligt, säger Mats Pettersson, från förebyggande enheten, Söderhamns kommun.

Viktiga samarbeten

Verkstäderna kommer också att jobba mot föreningslivet.

- Vi kommer att gå ut brett mot föreningarna, det finns många områden där vi behöver hjälp, säger Mats Pettersson.

Det gäller också för sponsorarbetet. Näringslivet brukar verkligen ställa upp på School’s Out och sätter med sina bidrag guldkant på evenemanget varje år.

Välkommen att stötta School's Out

För Söderhamns Näras del handlar det om att bidra med till exempel el, vatten och renhållning. Bland annat är ambitionen att i samarbete med Söderhamns kommun genomföra School’s Out så hållbart som möjligt.

Vill du stötta School’s Out som företag, förening eller privatperson – välkommen!

Kontakta

Anton Larsson
Projektledare School’s Out
Telefon: 0270-75332
E-post: anton.larsson@soderhamn.se

Lars Petterson
Projektledare School’s Out
Telefon: 0270-78632
E-post: lars.petterson@soderhamn.se

Du hittar allt om School’s Out här: Schools Out-webben Länk till annan webbplats.

Läs också: Söderhamns kommun facebook Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 23 januari 2024