Delar av kommunens konstsamling visas i jubileumsutställning på Kvarnen

Rött hus bredvid forsande vatten. Kvarnen i Söderhamn.

Söderhamns konstförening har jubileumsutställning på Kvarnen, då lånar Söderhamns kommun ut 41 konstverk ur kommunens konstsamling. Utställningen startar lördag 10 februari.

Jubileumsutställningen är en del av föreningens 50 års firande och Konstföreningen har samlat verk från några av alla konstnärer som visat sin konst på Kvarnen genom åren och där kommunen gjort inköp.

- Det känns väldigt roligt att få visa ett urval av den konst som annars hänger i kontor, mötesrum och korridorer runt om i kommunens verksamheter. Jag hoppas att nyfikna kommunanställda besöker utställningen. Det finns några godbitar ur samlingen som nu får se "dagens ljus", säger Malin Rönström, kultur- och konstansvarig på Enheten Kultur och bibliotek.

Konst på kontoret

Jubileumsutställningen avslutas den 25 februari och då kommer samtliga verk att lämnas tillbaka till de platser och verksamheter de varit placerade i.

- Jag hoppas att den tillfälliga frånvaron av konsten leder till att människor blir mer medvetna om vad som hänger på väggarna i våra lokaler och värdesätter möjligheten att ha konst i sin närmiljö, säger Malin Rönström.

Kommunens konstsamling består av ny och äldre konst av både erkända och mindre etablerade konstnärer som köpts in i samband med lokala utställningar, besök i konstnärsateljéer och gallerier.

Läs mer: Jubileumsutställning på Kvarnen Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 12 februari 2024